-4 tojás
-13 dkg cukor
-1 kávéskanál vaníliakivonat
-1 citrom reszelt héja
-16 dkg vaj
-8 dkg liszt
-8 dkg kókuszreszelék
-1 kávéskanál sütőpor
-1 csipet só
A formákhoz:
-kevés vaj
Lereszeljük a citrom héját, felolvasztjuk a vajat, majd visszahűtjük. A szárazanyagokat összekeverjük.
A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, a vaníliakivonattal és a reszelt citromhéjjal. Beledolgozzuk a vajat, majd kanalanként a szárazanyagokat.
170 fokra melegítjük a sütőt, előkészítjük a madeleine formákat, vékonyan kivajazzuk őket.
A tésztát kétharmad részig a formákba kanalazzuk és 10-13 perc alatt aranysárgára sütjük. Vigyázzunk, nem szabad barnára sütni!
A formában hagyjuk hűlni, majd ha már nem forró, áthelyezzük rácsra.
Jó étvágyat!
1.Ha zabpelyhet használunk, gyors késsel daráljuk le. 2.A tojássárgáját keverjük össze az édesítővel, a zabpehellyel és a sütőporral, majd a tejjel is. 3.A tojásfehérjét kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcs, a réteslap és a túró kivételével mindent összekeverünk, és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal le...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűz étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a tejszínnel. Ha már folyós, levesszük a gőzről, és félretesszük, hogy langyosra hűljön. A liszthez hozzákeverjük a sót és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kétféle cukorral robotgéppel addig kavarjuk, amíg ki nem fehéredik, és habos nem lesz. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű