-4 tojás
-13 dkg cukor
-1 kávéskanál vaníliakivonat
-1 citrom reszelt héja
-16 dkg vaj
-8 dkg liszt
-8 dkg kókuszreszelék
-1 kávéskanál sütőpor
-1 csipet só
A formákhoz:
-kevés vaj
Lereszeljük a citrom héját, felolvasztjuk a vajat, majd visszahűtjük. A szárazanyagokat összekeverjük.
A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, a vaníliakivonattal és a reszelt citromhéjjal. Beledolgozzuk a vajat, majd kanalanként a szárazanyagokat.
170 fokra melegítjük a sütőt, előkészítjük a madeleine formákat, vékonyan kivajazzuk őket.
A tésztát kétharmad részig a formákba kanalazzuk és 10-13 perc alatt aranysárgára sütjük. Vigyázzunk, nem szabad barnára sütni!
A formában hagyjuk hűlni, majd ha már nem forró, áthelyezzük rácsra.
Jó étvágyat!
A mézet langyosra felmelegítjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, 10 dkg kókuszreszelékkel, és a reszelt citromhéjjal. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra kb. 2 centis halmokat nyomunk belőle. (kb. 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed (kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a deszkára szitáljuk és egy kis mélyedést nyomunk bele. A vajat, porcukrot, és a sót a mélyedésbe tesszük. gyengén összekeverjük, majd a tojás sárgáját is hozzá tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű