Családireceptkönyv.hu

Kókuszos madeleine


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 26-28 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-4 tojás
-13 dkg cukor
-1 kávéskanál vaníliakivonat
-1 citrom reszelt héja
-16 dkg vaj
-8 dkg liszt
-8 dkg kókuszreszelék
-1 kávéskanál sütőpor
-1 csipet só

A formákhoz:
-kevés vaj

Elkészítés:


Lereszeljük a citrom héját, felolvasztjuk a vajat, majd visszahűtjük. A szárazanyagokat összekeverjük.
A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, a vaníliakivonattal és a reszelt citromhéjjal. Beledolgozzuk a vajat, majd kanalanként a szárazanyagokat.
170 fokra melegítjük a sütőt, előkészítjük a madeleine formákat, vékonyan kivajazzuk őket.
A tésztát kétharmad részig a formákba kanalazzuk és 10-13 perc alatt aranysárgára sütjük. Vigyázzunk, nem szabad barnára sütni!
A formában hagyjuk hűlni, majd ha már nem forró, áthelyezzük rácsra.
Jó étvágyat!

Kókuszos madeleine

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabos gyümölcs muffin
Zabos gyümölcs muffin

1.Ha zabpelyhet használunk, gyors késsel daráljuk le. 2.A tojássárgáját keverjük össze az édesítővel, a zabpehellyel és a sütőporral, majd a tejjel is. 3.A tojásfehérjét kemény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Izabella
Mohácsi rétes
Mohácsi rétes

A gyümölcs, a réteslap és a túró kivételével mindent összekeverünk, és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal le...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Omlós csokis keksz
Omlós csokis keksz

z étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a tejszínnel. Ha már folyós, levesszük a gőzről, és félretesszük, hogy langyosra hűljön. A liszthez hozzákeverjük a sót és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Zuppa inglese
Zuppa inglese

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kétféle cukorral robotgéppel addig kavarjuk, amíg ki nem fehéredik, és habos nem lesz. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk