6 tojásból piskótát sütni: 6 tojássárgáját 6 púpozott evőkanál kristálycukorral habosra keverni,
majd 6 púpozott evőkanál lisztet, 1 késhegynyi sütőport és a tojások keményre vert habját
hozzákeverni. Kivajazott, lisztezett formában forró sütőbe t
enni, 1 perc múlva közepes lángra
állítani, kb. fél órát sütni. Sütés után 5 percig a sütőben hagyni, így nem esik össze.
krém: 6 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverni, majd 3 evőkanál
liszttel, 2 evőkaná
l kakaóval és 6 dl tejjel felfőzni. A felvert tojásfehérjét a megfőzött
krémhez keverni. A piskótadarabokat rumaromában áztatott mazsolával és darált dióval
megszórni. A krémes réteget úgy tenni a piskótára, hogy a rétegek közé felvert tejszínhab is
A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és szép sűrűre verjük. A...
Elkészítési idő:Előkészítés: A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csoma...
Elkészítési idő:Pucoljuk meg az almákat, s vágjuk fel őket vékony szeletekre, majd cukrot hozzáadva főzzük sűrűre. Főzzünk pudingot, azt is kicsit sűrűbbre, majd keverjük össze az almával. Hagyjuk...
Elkészítési idő: