6 tojásból piskótát sütni: 6 tojássárgáját 6 púpozott evőkanál kristálycukorral habosra keverni,
majd 6 púpozott evőkanál lisztet, 1 késhegynyi sütőport és a tojások keményre vert habját
hozzákeverni. Kivajazott, lisztezett formában forró sütőbe t
enni, 1 perc múlva közepes lángra
állítani, kb. fél órát sütni. Sütés után 5 percig a sütőben hagyni, így nem esik össze.
krém: 6 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverni, majd 3 evőkanál
liszttel, 2 evőkaná
l kakaóval és 6 dl tejjel felfőzni. A felvert tojásfehérjét a megfőzött
krémhez keverni. A piskótadarabokat rumaromában áztatott mazsolával és darált dióval
megszórni. A krémes réteget úgy tenni a piskótára, hogy a rétegek közé felvert tejszínhab is
Egy lábasban forraljunk vizet, tegyünk a lábasra egy fémtálat (olyan nagyot, amiben majd a csokis tésztát össze tudjuk keverni), tegyük bele a darabokra tört csokoládét, felkockázo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport és a darált diót is a habhoz kavarjuk, majd 23 x 32 cms...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFehér krém: a lisztet a tejjel, 1,5 ek cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Nagyon fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, különben a krém becsomósodik! A margarint a porcukorr...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű