Piskótához:
4 db tojás
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál búzaliszt
8 g sütőpor
Krémhez:
25 dkg túró
15 dkg porcukor
5 dl habtejszín
1 citrom
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag színtelen tortazselé
1 csomag zselatin fix
Megsütjük a piskótát.
A pudingot két deci vízzel dolgozd simára, és állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd hűtsd ki egészen. A túrót a cukorral, a citrom levével és a reszelt héjával keverd simára, és adagold hozzá a kihűlt pudingot is.
A tejszínt verd kemény habbá a zselatin fix-szel, és óvatosan forgasd a túrós keverékhez. Kanalazd az alapra a tölteléket, simítsd el a tetejét. Tetszőleges gyümölcsökkel díszítsd, a tetejére készítsd el a tortazselét. Egy éjszakára tedd hűtőbe.
Torta formában is lehet készíteni, akkor 3 tojásból süssünk piskótát.
A darált kekszet a kétféle cukorral összekeverjük. Ezután kétfelé osztjuk, külön tálakba.Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és 1 ek rumot, a másik feléhez pedig a 2 ek kókuszt...
Elkészítési idő: 1+2 ÓRA Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetve összemelegítjük. Kicsi hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a szódabik...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.A langyos vajat a cukorral ugyancsak kikeverjük,majd a túrót a cukros vajjal és a felvert tejszínnel óvatosan összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű