10 dkg darált mandula
5 evőkanál mogyoróvaj (peanut butter)
2-3 evőkanál juharszirup/méz
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
5 dkg tejcsokoládé vagy csokicseppek
2 teáskanál kókuszolaj (elhagyható)
kb. 5 dkg sós földimogyoró
1. A tejcsokoládét és a sós földimogyorót felaprítjuk.
2. Összekeverjük a darált mandulát a kakaóporral, a mogyoróvajjal és a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, a felaprított csokoládét, és összegyúrjuk.
3. Diónyi gombócokat formázunk a masszából és natúran vagy a felaprított mogyoróban megforgatva hűtőbe tesszük.
4. Kapszliba ültetve vagy saslikpálcikára húzva tálaljuk.
Tipp: A darált mandulát helyettesíthetjük darált dióval, kesudióval is.
Olvaszd ki a leveles tésztát szobahőmérsékleten, majd lisztezett, sík felületen nyújtsd téglalap alakúra. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, közben fokozatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit robotgéppel gyorsan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Az almatöltelékhez az almát megpároljuk az édes-fűszeres borban....
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézA hozzávalókból rugalmas tésztát készítettem, majd letakarva pihentettem, míg elkészítettem a rántást. A zsírt felmelegítettem, majd a lisztet halvány zsemleszínűre pirítottam benn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjékből kemény habot verünk, a cukrot folyamatosan hozzáadjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű