hmm
Piskóta:5 tojásos kakaós piskótát készítünk.
Az 5 tojás sárgáját kikeverek 20 dkg cukorral,10 ek. vízzel,20 dkg
liszttel és fél csomag sütőporral.A lisztből kiveszek két evőkanállal és kakaóval helyettesítem.
Az 5 tojás fehérjét felverem 10 dkg cukorral.
A felvert tojás fehérjét hozzá adom óvatosan a sárgájához.
Közepes tepsiben megsütöm.
Krém:fél liter tej kell hozzá.
A tejből kiveszek egy csészével és langyosra melegítem.
A másik csészében teszek 15 gr.granulált zselatint (Dr.Oetker) és lassan-adagolom a zselatinhoz a tejet és jól-jól ki keverem ne legyen csomó benne.Előbb nagyon pici tejet adjunk hozzá, aztán lassacskán a többi tejet a csészéből.
5 tojás sárgáját kikeverek 30 dkg. cukorral,2 tele kanál liszttel és a többi tejjel ,ami megmaradt a fél literből,és végül a zselatin keveréket.Oda tesszük főni és sűrűre főzzük állandó kevergetéssel
.Hagyjuk kihűlni.
Miután kihűt bele tesszük a krémet a fagyasztóba egy órára.
Addig felverünk fél liter tejszínt keményre,és miután ki vesszük a krémet,a tejszínhez adagoljuk sorban és jól felverjük együtt
.Ezt a krémet ketté osztjuk.
Egyik felében teszünk két kis kanál kakaót,a másik fehér marad.
A piskótát rumos sziruppal jól meglocsoljuk,aztán jön erre a fehér krém,és utána a barna krém.
Recept, egy kb 10 szeletes formára : Vaníliakrém 50 g felvert tejszín 50 g fehércsokoládé ¼ Rúd vanília kikapart belseje A vaníliakrém elkészítésével kezdjük a munkát...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött t...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a darált diót összekeverjük a felolvasztott kókuszolajjal, a nyírfacukorral és a tojás sárgájával, majd a sütőpapírral kibélelt tortaformába lapítjuk a kezünkkel úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű