2 bögre liszt
1 1/2 bögre porcukor
1/2 sütőport
kis zsír a tepsi kikenéséhezi
75 dkg túró
1/2 cs mazsola
1 cs vaniliás cukor
1 citrom héja
10 dkg vaj
1/2 l tej
3 tojás
A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverni és a lisztes keverék felét kizsírozott tepsibe szórni.Rámorzsoljuk a 75 dkg túrót, rászuórjuk a mazsolát, a vaniliás cukrot és a reszelt citromhéjat. rászórjuk a lisztes keverék másik felét. A tetejére szeleteljük a vajat. A tejjel elkeverjük a tojásokat és ezt is a tetejére locsoljuk egyenletesen.Pirosra sütjük.
Az áfonyát megmosom, lábasba teszem és felfőzöm. Ne főzzük sokáig, hogy maradjanak benne egész áfonya szemek. Félreteszem hűlni, mikor már langyosra hűlt hozzákeverem a zselatin...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztet összekeverjük a sütőporral, csipet sóval és a kakaóporral, majd félretesszük. A 100 gramm étcsokoládét vízgőz felett félig(!) megolvasztjuk, majd a gőzről levé...
Elkészítési idő:DUPLÁT KÉSZÍTHETÜNK..A tojások fehérjét a vízzel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és aromát, majd tovább keverjük. Hozzáadjuk a sütőpo...
Elkészítési idő: