Tészta:
10 tojás
10 evőkanál cukor
1 dl étolaj
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
Krém:
9 dl tej
3 csomag tutti-frutti ízű pudingpor
5 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
5 dl habtejszín
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukor felét és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgákat, a lisztben elkevert sütőport, majd széles mozdulatokkal óvatosan összeforgatjuk. A masszát kettéválasztjuk. Az egyik felét beleöntjük egy 28 × 35 cm-es tepsibe és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A maradék masszába belekeverünk 1 evőkanál kakaóport, és azt is kisütjük egy ugyanekkora tepsiben. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A zselatint elkeverjük 4 evőkanál vízzel, majd addig melegítjük, míg el nem olvad benne. A tejszínhabot keményre felverjük és a háromnegyed részét a kissé langyos pudinghoz adjuk a zselatinos keverékkel együtt, majd alaposan összeforgatjuk.
Összeállítjuk a sütit: a tepsibe visszatesszük a kakaós piskótát, rákenjük a krém felét, erre helyezzük a sárga piskótát, rá pedig a krém másik felét simítjuk. A maradék tejszínhabbal bevonjuk, és ízlés szerint díszítjük.
A tésztához a tojásokat a cukorral jó habosra felverjük. Ezután mehet bele a liszt, a só, a kakaópor, a sütőpor, a szódabikarbóna és tej, az olaj is. Sima masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeresztben kettévágjuk a leveles tésztát, kinyújtjuk őket amennyire csak lehet anekül, hogy elszakadnának, lehetőleg téglalap alakúra és egyformára a kettőt. Sűrűn meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit közepes keménységűre gyúrjuk, majd két részre osztjuk. A tészta egyik részét kerekre nyújtjuk, és egy kerek tortaformába tesszük. Összekeverjük a túrós tölte...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz epret felkockázzuk, lábosba tesszük, majd a cukorral elkeverve 15 percet pihentetjük. Közepes lángon felforraljuk a cukrozott gyümölcsöt. Néhány perc főzés után levesszük a tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű