Családireceptkönyv.hu

Financiers (La recette traditionnelle)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 g de poudre d'amandes
110 g de beurre
40 g de farine
160 g de sucre glace
4 blancs d'oeuf
1/2 cuil. à café d'extrait d'amande amère

Elkészítés:


1 Préchauffez le four à 240 °C (th.8).
2 Dans une casserole, faites fondre le beurre jusqu'à qu'il sente légèrement la noisette. Tamisez dans une passette et réservez.
3 Dans un grand bol, mélangez tous les ingrédients secs (farine, sucre glace, poudre d'amandes).
4 Incorporez les blancs d'oeuf délicatement et l'extrait d'amande amère. La pâte doit être homogène. Ajoutez le beurre noisette.

5 Remplissez des moules à finacier au trois-quart et faites cuire pendant 5 minutes à 240 °C (th.8) puis 8-10 minutes à 180 °C (th.6).

Financiers (La recette traditionnelle)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Jugoszláv krémes
Jugoszláv krémes

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkarika
Habkarika

A sütőt 80 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. (1 db tojásfehér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Cheesecake cu mango și aromă de lămâie
Cheesecake cu mango și aromă de lămâie

Într-un robot de bucătărie mixați biscuiții, alunele și untul topit. Aranjați amestecul de biscuiți într-o tavă detașabilă (diametrul 22 cm) și dați tava în frigider pentru 20 de m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Finom kosárka, keksznek is :)
Finom kosárka, keksznek is :)

A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. Azután félretesszük, hogy kihűljön. Ezala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk