4 személyre:
2 tojás,
20-25 dkg liszt,
2 dl tej,
3 db savanykás alma,
5 dkg vaj,
1 evőkanál porcukor,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 citrom leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 mokkáskanál só,
a tálaláshoz baracklekvár,
a tepsihez vaj és liszt.
Mély tálban habosra felverjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a tejet, a porcukrot és a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük, hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg vajat. A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintamasszát kapunk. Félretesszük. Az almákat megmossuk, letörölgetjük, kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük. Az almareszeléket a citromlével együtt azonnal belekeverjük a masszába. Kisebb tepsit vastagon kikenünk vajjal és liszt¬tel meghintjük, majd az almás masszát belesimítjuk. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon, lassan, szilárdulásig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült e kellőképpen. Még tűzforrón deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk. Melegen is, hidegen is nagyon jó. Barack¬lekvárt feltétlenül kínáljunk hozzá! Aki édesen szereti, a tetejét még melegen hintse meg porcukorral.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lábasba tesszük a cukorral és citromlével együtt puhára dinszteljük. Elfőzzük a levét,...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell...
Elkészítési idő: 45 percA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport,...
Elkészítési idő:1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. F...
Elkészítési idő: