menu

Családireceptkönyv.hu

Isler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
32 dkg margarin
1 egész tojás
16 dkg porcukor
4 dkg kakaó
7 dkg darált dió
1 csapott ek. fahéj
Csokimáz:
10 dkg étcsokoládé
3-4 ek. olaj

Elkészítés:


A margarint a porcukorral és a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, sütőport, kakaót, diót. Jól összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük.
A kihűtött tésztát kis adagokban kisodorjuk, kiszaggatjuk.
Baracklekvárral összeragasztjuk, csokimázba mártogatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütés: 150 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes krémes
Mézes krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen négy azonos méretű lapot nyújtunk és tepsi hátán vagy sütőlapon, 180 fokra melegített sütőb...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás-mézeskalácsos pite
Szilvás-mézeskalácsos pite

A vajat egy keverőtálban keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport és kis adagokban a tejet. Finomabb lesz a sütemé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés mézeskalács
Bögrés mézeskalács

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos-túrós kelt rétes
Mákos-túrós kelt rétes

A lisztet a sóval és a tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és a maradék tejet hozzáadjuk az élesztőhöz, és tésztát daga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk