menu

Családireceptkönyv.hu

Marcipános almatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


24 cm-es tortaformához:
A tészta:

30 dkg liszt
20 dkg vaj (vagy 15 dkg sertészsír)
10 dkg porcukor
2 db tojássárga
1/2 citrom reszelt héja
csipet só

A töltelék:
1,5 kg alma
2-3 evőkanál barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg aszalt vörösáfonya vagy mazsola
1/2 citrom leve
1 dl fehérbor (vagy almalé, víz)
2 dkg porzselatin
0,5 dl víz
10 db babapiskóta (összemorzsolva)

A tetejére:
1-2 evőkanál sárgabaracklekvár
5 dkg marcipán
porcukor

Elkészítés:


Az almát hámozzuk meg, majd a magházat távolítsuk el. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel.
Egy serpenyőbe öntsük bele a bort, adjuk hozzá a feldarabolt almát és az áfonyát, szórjuk meg a cukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd facsarjuk rá a citromlevet, és keverjük alaposan össze. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg a leve teljesen elpárolog, és az alma puhára fő – pár percig kell csak főzni.
A zselatint keverjük simára a vízzel, majd öntsük hozzá a megfőtt almához, keverjük alaposan össze, és főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük langyosra.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük bele az egyik tésztalapot.
Ezután szórjuk meg az összemorzsolt babapiskótával, majd egyenletesen kanalazzuk rá a langyosra hűlt almás tölteléket. Helyezzük rá a másik tésztalapot, és tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd pár órára tegyük a hűtőbe vagy hideg helyre, hogy a töltelék megdermedjen.
Én az elkészült torta tetejét dermedés után marcipánnal vontam be. Először lekentem egy evőkanál sárgabaracklekvárral, majd ráhelyeztem a vékonyra nyújtott marcipánt, végül megszórtam porcukorral.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Marcipános almatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Portugál pudingos kosárkák
Portugál pudingos kosárkák

Krém 3 dl tejet a vajjal, sóval és a cukorral forráspontig melegítjük. A maradék 1 dl tejben simára keverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a forró tejet, és állandó keverés mellett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lenmagos almás koszorú
Lenmagos almás koszorú

A száraz alapanyagokat és a fűszereket összekeverjük egy tálban. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk és aprítógépben pépesre aprítjuk. A tojásokat az eritrittel és a kókuszzsírr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer tölcsér
Linzer tölcsér

1.Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat vagy a margarint. Vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta batyu
Palacsinta batyu

A lisztet szitáljuk bele egy mélyebb tálba, adjuk hozzá a tojást,sót,cukrot,olajat,tejet,és a végén a szóda vizet. Kézi mixer segítségével a tésztát jó alaposan, csomómentesre kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk