4 bögre liszt
2 bögre kristálycukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
Só
1 citrom reszelt héja
Örőlt fahéj
4 dl tejföl
2 tojás
3 db reszelt alma
3/4 bögre olaj
Vajas lisztes tepsibe sütjük. Almából kivágjuk a magházat, karikákat szeletlünk. Közepe is átsüljön. Tetejére fahéjas porcukor.
1. A szokásos módon picit vastagabb palacsintatésztát készítünk és kb. 8 db-ot sütünk. 2. Az első palacsintát egy kerek jénai tálba teszem és megkenem sárgabarack lekvárral, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz ét csokit a mogyorókrémet vajat össze olvasztom.Hűlni hagyom még langyosan a cukrot is hozzá keverem majd a tojásokat habverővel és a lisztet majd ha már tényleg csak langyos eg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 160 Celsius fokra, és vajazzunk és sütőpapírral béleljünk ki egy 20 cm-es sütőformát. 2. Szitáljuk a lisztet, a gyömbért, a szegfűborsot, a sót és a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összekeverjük a fenti hozzávalókat, majd kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű