4 bögre liszt
2 bögre kristálycukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
Só
1 citrom reszelt héja
Örőlt fahéj
4 dl tejföl
2 tojás
3 db reszelt alma
3/4 bögre olaj
Vajas lisztes tepsibe sütjük. Almából kivágjuk a magházat, karikákat szeletlünk. Közepe is átsüljön. Tetejére fahéjas porcukor.
Meghámozzuk az almákat, kivágjuk az almaházat és négybe vágjuk. Egy evőkanálnyi vajon cukrot karamellizálunk. Egy kerek tepsibe öntjük (vagy már előre egy hőálló tálba készítjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szeletelt mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg. Vigyázzunk, mert amíg forró a serpenyő, tovább pirul! Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük habosra a...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KözepesA tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. 4 rés...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé osztom. Az egyikbe belegyúrom a + 1 evőkanál lisztet, a másikba pedig a kakaóport. Alufóliába (vagy folpackba) csomagolom és 1 órára hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű