menu

Családireceptkönyv.hu

Habcsók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


: (40 db mini, vagy 20-25 nagy habcskhoz)
2 tojás fehérje (kb. 70 g)
porcukor (a fehérjék súlyának háromszoros mennyisége, nálam 210 g)
¼ citrom leve
1 ek keményítő

Elkészítés:


A tojásfehérjét egy tálban összekeverjük a porcukorral és vízgőz fölé tesszük (A). Hozzáadjuk a citromlevet (B), majd a cukros fehérjét folyamatosan kevergetve csípősre főzzük, vagyis kb. addig, amíg 60-65°C-os nem lesz (C). (Ez kb. 5-8 percet fog igénybe venni.) Ezután a masszát átöntjük egy mély tálba (D), hozzáadjuk a keményítőt (E) , ahol 20 percig a legmagasabb fordulaton habosítjuk (F). (Nem kevesebb ideig, minimum 20 percig verni kell azt a habot!)Ezután azonban már tényleg semmi dolgunk nincs, csak a sütőt 80°C-ra bekapcsolni és egy sütőpapírra szép karikákat nyomni. Végül megszórhatjuk a habkarikákat szórócukorral, majd két órát szárítsuk a karikákat nyitott sütőajtóval. (Elég egy fakanalat bedugni, nem kell teljesen kinyitni, csak a gőz tudjon eltávozni.) A karika akkor van kész, ha simán leemelhető papírról.

Trükkök, tippek, praktikák:


A habot az első 5-7 percben nagyon könnyű habosítani, azonban egyre és egyre nehezebb lesz a vége felé. megijedni nem szabad, csak folytatni kell a haboítást, amíg sűrű nem lesz a hab.
A végén egyébként olybá tűnhet, mintha a cukor kis szemcsékben kicsapódna, vagy összeállna a habban, de ez teljesen normális, hiszen egy jócskán túltelített cukros habról van szó. Nem kell megijedni, ha ezt látjuk, a karikák felszíne ekkor is szép sima és fényes lesz, mikor kinyomjuk a habzsákból!
2-3 tojás fehérjéje bőven elegendő egy fenyőfa díszítésére, amik nagyon sokáig elállnak!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rizsfelfújt borsodóval
Rizsfelfújt borsodóval

A tejet a vízzel összeöntjük, dobunk bele kettévágva fél citromot, és felforraljuk. Hozzáadjuk a rizst, és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Közben a tojásokat szétválasztjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéönte
Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéönte

Elkészítjük a tésztát: a tojássárgát és tojásfehérjét szétválasztjuk. A tojásfejérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojássárgát a cukorral szintén habosra...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sacher torta
Sacher torta

Ilyen lett és nagyon finom!A recept.150g csokit és125 g vajat göz felett meg olvasztunk.5 tojást külön választunk.A fehérjét pici sóval nagyon keményre felverjük.A tojás sárgáját 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Habos almás szelet
Habos almás szelet

A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a lisztet, a sütőport és a vajat is hozzáadjuk, jól kikavarjuk. Az almákat megtisztítjuk és felszeleteljük, vagy lereszeljük, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk