Családireceptkönyv.hu

Chokito


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg cukor
25 dkg margarin
27 dkg tejpor
2 cs vaniliás cukor
1,5 dl víz
1 cs puffasztott rizs (bár volt már hogy enélkül csináltam),
kakaópor

Elkészítés:


A cukorból, van. cukorból és a vízből szirupot főzünk. Ha már jó két perce forr, lehúzzuk a lángról és hozzáadjuk a margarint, hogy feloldódjon. Jöhet bele a tejpor, és annyi kakaó, hogy szép barna színe legyen. Ha a massza már szép sima és langyosra hűlt, hozzáadjuk a puff. rizset. Folpackkal terített őzgerinc formába öntjük és jól lehűtjük. Tálaló edénybe borítva vagdaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
ALMÁS-KRÉMES PISKÓTA
ALMÁS-KRÉMES PISKÓTA

Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megkenjük zsiradékkal. Az almát meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ALMÁS - DIÓS SZELET
ALMÁS - DIÓS SZELET

1. A lisztet a táblára szitáljuk. Adjuk hozzá a sütőport, a porcukrot, a puha margarint és a tojássárgájákat. Gyúrjuk sima tésztává, majd folpakba csomagolva tegyük 30 percre a hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-mákos by Semina Csemy
Almás-mákos by Semina Csemy

A lisztet, mákot, édesítőt, sütőport összekeverjük. A tojást, joghurtot, olajat, aromát kézi habverővel elkeverjük, beleöntjük a lisztes-mákos keveréket, végül a reszelt almát. For...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mandulás császármorzsa
Mandulás császármorzsa

A tojásokat enyhén felverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet, a darált mandulát és a sót. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és beleöntjük a masszát. Megvárjuk, míg az alj...

Elkészítési idő: 10+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk