50 dkg cukor
25 dkg margarin
27 dkg tejpor
2 cs vaniliás cukor
1,5 dl víz
1 cs puffasztott rizs (bár volt már hogy enélkül csináltam),
kakaópor
A cukorból, van. cukorból és a vízből szirupot főzünk. Ha már jó két perce forr, lehúzzuk a lángról és hozzáadjuk a margarint, hogy feloldódjon. Jöhet bele a tejpor, és annyi kakaó, hogy szép barna színe legyen. Ha a massza már szép sima és langyosra hűlt, hozzáadjuk a puff. rizset. Folpackkal terített őzgerinc formába öntjük és jól lehűtjük. Tálaló edénybe borítva vagdaljuk.
Előmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 ek vizet. A lisztet elvegyítjük a sütő...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, a porcukrot és a reszelt citromhéjat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Gombóccá fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojást, 5 eka xilittel ( vagy mással), habosra keverünk, hozzáadunk 1 dl tejet ( lehet növényi is), 15 dkg margarint, 1 csomag sütőport, és 15 dkg darált diót. 160 fokon tűpróbái...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás sárgáját, 20 dkg porcukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütőporral, és 12 dkg lágy zsírral jól kikeverünk. Annyi tejet adunk hozzá hogy jól önthető nem túl lágy tésztát kapjunk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű