50 dkg cukor
25 dkg margarin
27 dkg tejpor
2 cs vaniliás cukor
1,5 dl víz
1 cs puffasztott rizs (bár volt már hogy enélkül csináltam),
kakaópor
A cukorból, van. cukorból és a vízből szirupot főzünk. Ha már jó két perce forr, lehúzzuk a lángról és hozzáadjuk a margarint, hogy feloldódjon. Jöhet bele a tejpor, és annyi kakaó, hogy szép barna színe legyen. Ha a massza már szép sima és langyosra hűlt, hozzáadjuk a puff. rizset. Folpackkal terített őzgerinc formába öntjük és jól lehűtjük. Tálaló edénybe borítva vagdaljuk.
A puha Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét, cukrot és a tejszínt felverjük. A kávéba keverjük a rumaromát és a vaníliás cukrot, ebbe belemártogatjuk a babapiskótákat, és egy jénaiba vagy egyéb más üvegforma a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a csipet sót, az őrölt vaníliát, az eritritet és a citromhéjat, majd ezeket is alaposan belekeverjük. A 2 tojást a lisztes keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű