menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó paffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg puha Margarin
20 dkg cukor
1 csomag vanillincukor
4 db tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
24 dkg darált dió
2 dl tej
6 evőkanál sárgabaracklekvár
24 teáskanál sárgabaracklekvár (muffinonként 1 kávéskanál)

Elkészítés:


1.Egy nagy tálban keverjük habosra a puha margarint a cukorral, illetve a vanillincukorral.

2.Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük addig, amíg homogén elegyet kapunk.

3.A lisztet dolgozzuk el jól a sütőporral és a darált dióval. Keverjünk hozzá hat evőkanál baracklekvárt, majd adagoljuk folyamatos keverés mellett a tojásos masszához a tejjel együtt.

4.A muffin tepsit béleljük ki papír kapszlival, és háromnegyedig töltsünk meg minden mélyedést.

5.Tegyünk mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Süssük előmelegített sütőben 180 °C-ra 20-25 percig.

6.A kakaót a cukorral elegyítsük össze , keverjük hozzá a puha vajat . Óvatosan melegítsük meg olvadásig .A mázat csorgassuk a muffinok tetejére. Díszíthetjük cukorkákkal Hagyjuk állni, amíg a csokoládé megköt, 24 db muffin lesz belőle.

Jó étvágyat hozzá .Nagyon finom

Zserbó paffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos zebra szelet
Kókuszos zebra szelet

A tésztához a darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval és annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható masszát kapjunk. A krémhez a lisztet először kevés tejjel csomómentesre kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres-krémsajtos muffin
Epres-krémsajtos muffin

200 fokra melegítjük elő a sütőt és 12 muffin formát kibélelünk muffin papírral. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Egy másik tálban összekeverjük a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos-csokis gőzgombóc
Narancsos-csokis gőzgombóc

A gőzgombóc, vagyis germknödel a hütték császára, a síelők regeneráló kalóriabombája. Eredeti formájában kelt tészta, benne szilvalekvár, leöntve vaníliasodóval. A recept alapján m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lekváros bukta
Lekváros bukta

A lisztet dagasztó tálba szórjuk, közepébe fészket készítünk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, kevés langyos tejet öntünk rá, és lefedve langyos helyen hagyjuk, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk