a lapokhoz: 6 tojás, 18 dkg cukor, 12 dkg liszt, 4 dkg kakaó, 3 evőkanál víz, 3 evőkanál olaj, 1 tasak sütőpor;
a krémhez: 4 tojás sárgája, 16 dkg cukor, 10 dkg 50 %-os csokoládé, 25 dkg vaj; a tetejére: 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg fehércsokoládé
Alapokhoz a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a cukorral meg a vízzel, majd belekavarjuk az olajat meg a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, és előbb a felét, majd végül a megmaradt részt is lazán beleforgatjuk a tojássárgás masszába. A piskótamasszát három részre osztjuk, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárajzolunk egy 35x12 cm-es téglalapot és rákenünk egy adag masszát. Előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük.Ugyanígy járunk el a másik két lappal is. Ne szárítsuk ki a lapokat!
A krémhez a tojássárgáját összekavarjuk a cukorral, majd vízgőz fölött megfőzzük. Félrehúzzuk és belekavarjuk a felolvasztott csokoládét, majd többször átkavarva, hűlni hagyjuk. A vajat habosra kavarjuk, majd kanalanként beledolgozzuk a csokoládés tojáskrémet. A lapokat megtöltjük a krémmel, tetejét egy villával hullámosra rajzoljuk és megszórjuk a kétféle reszelt csokoládéval. Egy éjszakára lehűtjük, másnap szeletekre vágva tálaljuk.
160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összegyúrom és két részre osztjuk Az egyik részbe kakaót teszünk Mindkét tésztát fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejfölt a cukorral és vaníliás cukorral összekeverjük. 2. A csatos tortaforma alját először kirakjuk egy sor keksszel, ezen egyenletesen eloszlatunk egy kis krémet (úgy kb. f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű