40 dkg háztartási keksz
17 dkg vaj
40 dkg jó minőségű csokoládé
1,8 dl habtejszín
rumaroma
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet belekeverjük és adunk hozzá egy kevés rumaromát. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kikenünk vajjal és belekanalazzuk a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd amikor már megszilárdult, lekapcsoljuk az oldalát és szeletelhetjük.
tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint jól kikeverjük, majd belerakjuk a többi hozzávalókat, tésztát gyúrunk belőle. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Majd telerakjuk barackkal, alá egy kis grízt szoktam szórni. B...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, lisztet, kakaót szárazon összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és a kávét, és felfőzzük. A margarint még langyosan belekeverjük. A kekszeket egyenként összeragasztjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTésztához egy tálba szórtam a száraz hozzávalókat. A vajat kb 1 cm-es darabokra vágva adtam hozzá, és kézzel összemorzsoltam a lisztes keverékkel. Egy 35×25 cm-es tepsit kivajaztam...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes