25 dkg áttört túró
25 dkg finomliszt
0,5 dl tej
0,5 dl olaj
fél csomag sütőpor
10 dkg finom szemcséjű nádcukor
csipet só
1/2 rúd vanília kikapart belseje
töltelékhez:
5 dkg olvasztott vaj
3-4 dkg natúr kakaópor
ízlés szerint nádcukor
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, kibélelünk egy alacsony peremű tepsit sütőpapírral.
A túrót, a cukrot és a vaníliát robotgéppel egyneművé keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat is. Hozzászitáljuk a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet, és először fakanállal összekeverjük, majd kézzel tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán vékony, négyzet alakú lapot nyújtunk belőle, amit megkenünk az olvasztott vajjal, majd rászitáljuk a kakaóport és rászórjuk a cukrot. Hosszában feltekerjük, 2 centis csigákra vágjuk, megkenjük a tetejüket tejjel és kb 20 percig sütjük őket.
Jó étvágyat!
Tehát ha például tönkölylisztet és bionádcukrot vagy xilitet használunk, egy extra egészséges kakaóscsigát kapunk!
A lisztet a kakaóporral, a sóval és a cukorral összekavarjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. A legjobb, ha robotgéppel dolgozunk. A tésztát...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1 -es tészta: A hájat megtisztítani. A szoba hőmérsékletű hájat összegyúrjuk az 1 kg lisztből elvett 15 dekányi liszttel, félretesszük hűvös helyre, de ne a hűtőbe! A három tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel és a cukorral, beletesszük a kakaót és felváltva a lisztet meg a tojások keményre vert fehérjét. Egy kisebb kizsírozott, kilisztezett t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját, a cukrot, a tejet, az ecetet és a sütőport összedolgozzuk annyi liszttel, hogy gyenge galuskatésztát kapjunk. A massza felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű