60 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak zselatin
A tetejére:
25 dkg málna (fagyasztott is jó)
2 tasak zselatin
A túrót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, felverjük a habot és belekeverjük. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben és hozzáadjuk, egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk a krémet. A málnát egy villával összetörjük, a zselatint feloldjuk és hozzáadjuk, ráhalmozzuk a túrós rétegre, egy kicsit megnyomkodjuk, meg is kavarhatjuk, de ne keverjük teljesen össze, így lesz márványos hatású. Lehűtjük és szeletelhetjük.
Forrás: http://ketkes.com/tojas-nelkuli-marvanytorta-10-perc-alatt-villamgyors-finomsag/
Először elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A reszelt csokoládét a dióval 1 evőkanál liszttel összekeverjük. A tojásokat a sóval és a porcukorral habosra keverjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat, a kávét, a mézet és a fahéjat összekeverjük és megkenjük vele a félkész pizzatésztát. 2. A megmosott és feldarabolt gyümölcsöket szépen elrendezzük rajta, és meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz