60 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak zselatin
A tetejére:
25 dkg málna (fagyasztott is jó)
2 tasak zselatin
A túrót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, felverjük a habot és belekeverjük. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben és hozzáadjuk, egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk a krémet. A málnát egy villával összetörjük, a zselatint feloldjuk és hozzáadjuk, ráhalmozzuk a túrós rétegre, egy kicsit megnyomkodjuk, meg is kavarhatjuk, de ne keverjük teljesen össze, így lesz márványos hatású. Lehűtjük és szeletelhetjük.
Forrás: http://ketkes.com/tojas-nelkuli-marvanytorta-10-perc-alatt-villamgyors-finomsag/
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és sütőpapíros tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, 1 napig hűtőben pihentetni. 3 mm-re nyujtani, 180C-on 10 percig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összedolgozom és a masszából kis korongokat formázok/ebből az adagból nekem kb 10-12 drb jön ki, attól függ mekkora korongok/Sütőpapiros tepsire rakom es 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű