60 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak zselatin
A tetejére:
25 dkg málna (fagyasztott is jó)
2 tasak zselatin
A túrót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, felverjük a habot és belekeverjük. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben és hozzáadjuk, egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk a krémet. A málnát egy villával összetörjük, a zselatint feloldjuk és hozzáadjuk, ráhalmozzuk a túrós rétegre, egy kicsit megnyomkodjuk, meg is kavarhatjuk, de ne keverjük teljesen össze, így lesz márványos hatású. Lehűtjük és szeletelhetjük.
1. A 2 dl tejet a cukorral feltesszük forrni. Közben a kakaót a maradék tejjel csomómentesre keverem, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Addig keverjük míg sűrű krémet nem kapunk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belerakjuk a sót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és 1 dl tejfölt. Egy közepesen lágy...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1 A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl. 2 A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. 3 A tojássárgákat a cukorral és a vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat, a cukrot összekeverem a tejföllel, belemorzsolom az élesztőt, majd ezt a poharat beleállítom egy meleg vízzel telt edénybe. Amíg ez felfut, addig a lisztet, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes