60 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak zselatin
A tetejére:
25 dkg málna (fagyasztott is jó)
2 tasak zselatin
A túrót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, felverjük a habot és belekeverjük. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben és hozzáadjuk, egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk a krémet. A málnát egy villával összetörjük, a zselatint feloldjuk és hozzáadjuk, ráhalmozzuk a túrós rétegre, egy kicsit megnyomkodjuk, meg is kavarhatjuk, de ne keverjük teljesen össze, így lesz márványos hatású. Lehűtjük és szeletelhetjük.
A tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A kivajazott tepsibe simítju...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a kakaót és a szalakálit. A vajat habosra keverjük az apránként adagolt porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, beleszitáljuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA kekszekből 8 darabot törjünk porrá, majd keverjük el az olvasztott vajjal, és öntsük bele a masszát egy kapcsos tortaformába. A hideg tejszínt tegyük egy tálba és kézi mixerre...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és a csipet sót egy edényben összekeverem. Egy másik edényben a kakaóport, a fahéjat, a 2 tojást és az 1 bögre forró vizet kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű