2 rúdhoz:
40 dkg kristálycukor
4 dl tej
18 dkg finomliszt
15 dkg vaj
40 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1. A tejet a cukorral felforraljuk egy nagyobb lábasban, levesszük a tűzről és állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
2. Hozzáadjuk a vajat, melyet kevergetve elolvasztunk benne, majd belekeverjük a kókuszreszelék 2/3-át is. Megfelezzük, az egyikbe belekeverjük a kakaóport, a másik marad fehér - mindkettő krémet betesszük a hűtőbe dermedni.
3. Amikor már annyira megdermedt, hogy könnyen lehet nyújtani és nem ragad, akkor kivesszük a hűtőből (de túl keményre se dermedjen, mert akkor nehéz kinyújtani) - a fehéret is és a kakaóst is kettéosztjuk. Kókuszreszelékkel meghintett felületen kinyújtjuk mind a négyet fél cm vastag téglalapra.
4. Összeállításkor az egyik rudat készíthetjük úgy, hogy a világos marad alul, erre ráhelyezzük a kakaós téglalapot, melyet óvatosan, szorosan feltekerünk (a hajtás rész maradjon alul). A másiknál legyen a kakaós téglalap alul, erre rátesszük a világost, majd ezt is óvatosan feltekerjük.
5. Tálcára téve néhány órára betesszük a hűtőbe, hogy jól összedermedjen, összeálljon. Majd szeletelve kínáljuk.
2-3 héttel fogyasztás előtt elkészíthető.
Kekszet, margarint, rumot, cukrot és a lekvárt összedolgozzuk. Mikor kész kettőbe vesszük, az egyikbe a zöld színezőt a másikba a pirosat bele gyúrjuk, majd 6-6 golyót készítünk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat az étcsokival összeolvasztjuk, majd a cukrot a tojással, vaníliás cukorral, a liszttel és a mogyoró 2/3-ával (azaz 480 g) jól átgyúrjuk. A masszát sütőpapírral kibélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztát és pihentetjük. 3 vagy 4 cipóra osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk. Tepsibe fektetjük az első réteget, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukorral elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes