40 dkg Dia-Wellness sütőliszt (ezt használtam)
2 tojássárgája
2 dkg élesztő
2 dkg Dia-Wellness 4:1 negyedannyi cukor (ezt használtam)
egy csipet Dia-Wellness só (ezt használtam)
5 dkg light vaj
langyos tej (amennyit felvesz)
kókuszolaj a sütéshez (ezt használtam)
Dia-Wellness porcukor a szóráshoz (ezt használtam)
kb. 20 dkg Dia-Wellness kajszi lekvár (ezt használtam)
- Az élesztőből egy kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítek. A lisztet mélyebb tálba teszem, és a megkelt kovászt beleöntöm.
- Összekeverem a tojások sárgáját a vajjal, a cukorral, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy a liszthez hozzáadva a galuskánál valamivel keményebb tésztát kapjak.
- Jó alaposan összegyúrom, majd konyharuhával letakarva meleg helyre teszem kelni.
- Ha duplájára kelt, lisztezett deszkára borítom, és a tetejét is meglisztezve, kihúzom, (nem nyújtom), kb. egy ujjnyi vastagra.
- Lisztezett fánkszúróval (vagy pohár szájával) kiszaggatom, majd meleg helyen még kb. fél órát pihentetem.
- Bő kókuszolajban sütöm, előbb fedővel letakarva, majd megfordítom a fánkokat és fedő nélkül sütöm tovább.
- Szűrőlapáttal tálra szedem, DW porcukorral meghintem és DW baracklekvárral (vagy hígabb Xilites barack lekvárral) tálalom.
A tejet, a garit és az édesítőt tedd egy fazékba és kevergetve közepes lángon főzd jó sűrűre, amikor már alig tudod kevergetni, akkor jó. Húzd le a tűzről, keverd bele a kakaóport,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit megolvasztjuk, hagyjuk hűlni. A vajat habosra verjük a cukorral, beledolgozzuk a tojásokat és az olvasztott csokit. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tejszínnel fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesLangyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel/, majd 1 órát meleg helyen kelesztjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú n...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes