40 dkg Dia-Wellness sütőliszt (ezt használtam)
2 tojássárgája
2 dkg élesztő
2 dkg Dia-Wellness 4:1 negyedannyi cukor (ezt használtam)
egy csipet Dia-Wellness só (ezt használtam)
5 dkg light vaj
langyos tej (amennyit felvesz)
kókuszolaj a sütéshez (ezt használtam)
Dia-Wellness porcukor a szóráshoz (ezt használtam)
kb. 20 dkg Dia-Wellness kajszi lekvár (ezt használtam)
- Az élesztőből egy kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítek. A lisztet mélyebb tálba teszem, és a megkelt kovászt beleöntöm.
- Összekeverem a tojások sárgáját a vajjal, a cukorral, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy a liszthez hozzáadva a galuskánál valamivel keményebb tésztát kapjak.
- Jó alaposan összegyúrom, majd konyharuhával letakarva meleg helyre teszem kelni.
- Ha duplájára kelt, lisztezett deszkára borítom, és a tetejét is meglisztezve, kihúzom, (nem nyújtom), kb. egy ujjnyi vastagra.
- Lisztezett fánkszúróval (vagy pohár szájával) kiszaggatom, majd meleg helyen még kb. fél órát pihentetem.
- Bő kókuszolajban sütöm, előbb fedővel letakarva, majd megfordítom a fánkokat és fedő nélkül sütöm tovább.
- Szűrőlapáttal tálra szedem, DW porcukorral meghintem és DW baracklekvárral (vagy hígabb Xilites barack lekvárral) tálalom.
Hagyja a sütőben 180 ° C- Magyarázza két lapot sütőpapírral. Feleannyi csokoládét kis darabokra. Elolvad a csokoládé gőz fölött, és hagyjuk kihűlni. Egy tálban kever...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A tojások sárgáját a cukorral és az olajjal kikeverjük. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a tojások felvert fehérjét hozzáadjuk és zsírozott, lisztezett...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra bekapcsoljuk. Közben egy tálba rakjuk a hozzávalókat csomómentesre összekeverjük egy robotgéppel. Tepsit kibélelünk sütőpapírral,olajazzuk,majd zsemlemorzsával m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű