40 dkg Dia-Wellness sütőliszt (ezt használtam)
2 tojássárgája
2 dkg élesztő
2 dkg Dia-Wellness 4:1 negyedannyi cukor (ezt használtam)
egy csipet Dia-Wellness só (ezt használtam)
5 dkg light vaj
langyos tej (amennyit felvesz)
kókuszolaj a sütéshez (ezt használtam)
Dia-Wellness porcukor a szóráshoz (ezt használtam)
kb. 20 dkg Dia-Wellness kajszi lekvár (ezt használtam)
- Az élesztőből egy kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítek. A lisztet mélyebb tálba teszem, és a megkelt kovászt beleöntöm.
- Összekeverem a tojások sárgáját a vajjal, a cukorral, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy a liszthez hozzáadva a galuskánál valamivel keményebb tésztát kapjak.
- Jó alaposan összegyúrom, majd konyharuhával letakarva meleg helyre teszem kelni.
- Ha duplájára kelt, lisztezett deszkára borítom, és a tetejét is meglisztezve, kihúzom, (nem nyújtom), kb. egy ujjnyi vastagra.
- Lisztezett fánkszúróval (vagy pohár szájával) kiszaggatom, majd meleg helyen még kb. fél órát pihentetem.
- Bő kókuszolajban sütöm, előbb fedővel letakarva, majd megfordítom a fánkokat és fedő nélkül sütöm tovább.
- Szűrőlapáttal tálra szedem, DW porcukorral meghintem és DW baracklekvárral (vagy hígabb Xilites barack lekvárral) tálalom.
Címlap Receptjeim Levesek Előételek Főételek Köretek Sós tészták Saláták Desszertek Kenyerek Befőzés Lekvárvásár Utazás Blog Videók Életmód Hobbim Galéria Partner...
Elkészítési idő:Első lépésben a tésztához való alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban és robotgép segítségével bedagasztjuk a tésztát. Letakarva hagyjuk legalább egy órát kelni és közben vigy...
Elkészítési idő:Diós rétes:: 70 dkg liszt 2 egész tojás, 4 dl tejföl, pici só, ezt jól összegyúrjuk, és kisodorjuk, 16 dkg zsírból és 12 dkg lisztből rántást készítünk, és a tésztára kenjük. 4 rés...
Elkészítési idő: