40 dkg Dia-Wellness sütőliszt (ezt használtam)
2 tojássárgája
2 dkg élesztő
2 dkg Dia-Wellness 4:1 negyedannyi cukor (ezt használtam)
egy csipet Dia-Wellness só (ezt használtam)
5 dkg light vaj
langyos tej (amennyit felvesz)
kókuszolaj a sütéshez (ezt használtam)
Dia-Wellness porcukor a szóráshoz (ezt használtam)
kb. 20 dkg Dia-Wellness kajszi lekvár (ezt használtam)
- Az élesztőből egy kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítek. A lisztet mélyebb tálba teszem, és a megkelt kovászt beleöntöm.
- Összekeverem a tojások sárgáját a vajjal, a cukorral, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy a liszthez hozzáadva a galuskánál valamivel keményebb tésztát kapjak.
- Jó alaposan összegyúrom, majd konyharuhával letakarva meleg helyre teszem kelni.
- Ha duplájára kelt, lisztezett deszkára borítom, és a tetejét is meglisztezve, kihúzom, (nem nyújtom), kb. egy ujjnyi vastagra.
- Lisztezett fánkszúróval (vagy pohár szájával) kiszaggatom, majd meleg helyen még kb. fél órát pihentetem.
- Bő kókuszolajban sütöm, előbb fedővel letakarva, majd megfordítom a fánkokat és fedő nélkül sütöm tovább.
- Szűrőlapáttal tálra szedem, DW porcukorral meghintem és DW baracklekvárral (vagy hígabb Xilites barack lekvárral) tálalom.
Fél kg lisztből 2 tojással és kevés vízzel kemény metélttésztát gyúrunk. Ujjnyi széles metélteket vágunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Negyed kg lisztből rétestésztát készítünk é...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kapcsos tortaformát (28 cm-es) kivajazzuk. A kekszet egy fagyasztótasakba tesszük és húsklopfolóval vagy sodrófával szétmorzsoljuk. A margarin...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy egy jól nyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű