Családireceptkönyv.hu

Madártej-szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta: 8 tojás fehérje, 8 ek. porcukor, 8 ek. liszt, 1 sütőpor

Krém: 8 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 5 ek. liszt, 2 vaníliás cukor, 4 dl tej, 25 dkg margarin

Tetejére: 1/2 l Hulala tejszín

Elkészítés:


A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.

A krém hozzávalóit a margarin kivételével sűrűre főzzük és ha már csak langyos, hozzákeverjük a margarinhoz. Ha teljesen kihűlt, rákenjük a piskótára.
A tejszínt jó keményre verjük és a krémre simítjuk.

Madártej-szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós csoda
Diós csoda

A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Álom finom gesztenyekocka sütés nélkül!
Álom finom gesztenyekocka sütés nélkül!

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25×25 cm-es formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk