Családireceptkönyv.hu

Kókuszos meggyes varázs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

6 tojás, 3 dl tej, 2 dl olaj, 22 dkg liszt, 30 dkg cukor
7 dkg cukrozatlan kakaópor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor

A krémhez:

15 dkg fehér csokoládé, 12 dkg kókuszreszelék, 5 dl tej
2 tojássárgája, 1 teáskanál étkezési keményítő, 15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor, 3 dl habtejszín
15 dkg meggy (befőtt), 1 tasak zselatin

A tetejére:

5 dkg kókuszreszelék, 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:


A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg el nem olvad, majd levesszük a tűzről. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük. Felöntjük a langyosra hűtött tejjel és lassú tűzön újra főzni kezdjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A zselatint feloldjuk 3 evőkanál vízben, majd belekeverjük a krémbe. A habot felverjük és hozzákeverjük a hideg krémhez, fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, megkenjük vele az egyik lapot. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel.

Kókuszos meggyes varázs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Pucsos
Pucsos

A lisztet és sütőport a margarinnal elmorzsoljuk,majd a k.cukorral,2.t.sárgájával és 1,25 deci tejjel összegyúrjuk.(Ha nagyon kemény lenne a tészta,akkor pici tejjel lehet lágyítan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Varga Anna
almás linzer bögrésen
almás linzer bögrésen

1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. 2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. A tésztát kettő felé vesszük. 4. Az...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros kifli ( kelesztés nélkül )
Lekváros kifli ( kelesztés nélkül )

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet....

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kakaós keksz ki próbálni
Kakaós keksz ki próbálni

Minden hozzávalót összegyúrunk. Kicsi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Villával kicsit lelapítjuk. 200 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk