300 g szénhidrátcsökkentett liszt
200 g vaj vagy margarin
100 g nyírfacukor por
1 csipet só
1 kk vaníliavelő
1 nagy narancs reszelt héja
1 púpos tk fahéj
1 közepes tojás
egy kevés liszt a szóráshoz
A 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával,a fehéjjal és a nyírfacukor porral. Reszeljük bele a narancs héját, és morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást. A kész tésztát fóliába csomagolva hűvös helyen pihentessük legalább egy órát. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra és szaggassuk ki a korongokat.(Aki sütipecsétet szeretne bevetni, a szaggatás előtt tegye). Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg egy leheletnyi színt nem kap az alja. Ez olyan 8-10 perc.
Dagasztótálba öntjük a tejet, a tojássárgáját, valamint az élesztőt, majd elkeverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót is. A tésztát 3 percen ker...
Elkészítési idő: 90 percEgy lábosba tegyük bele a kakaót, a cukrot, a tejet és a vajat, alacsony lángon addig melegítsük, amíg a vaj el nem olvad. Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá a diót, a rumaromát,...
Elkészítési idő:A tésztához a tojást habosra keverjük, Hozzáadjuk a többi alapanyagot és egynemű masszává dolgozzuk. 18 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Nagyon megkönny...
Elkészítési idő: