300 g szénhidrátcsökkentett liszt
200 g vaj vagy margarin
100 g nyírfacukor por
1 csipet só
1 kk vaníliavelő
1 nagy narancs reszelt héja
1 púpos tk fahéj
1 közepes tojás
egy kevés liszt a szóráshoz
A 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával,a fehéjjal és a nyírfacukor porral. Reszeljük bele a narancs héját, és morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást. A kész tésztát fóliába csomagolva hűvös helyen pihentessük legalább egy órát. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra és szaggassuk ki a korongokat.(Aki sütipecsétet szeretne bevetni, a szaggatás előtt tegye). Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg egy leheletnyi színt nem kap az alja. Ez olyan 8-10 perc.
A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk. Amikor a tészta csomómentes, papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük. Az alm...
Elkészítési idő: 30 PERCA tészta hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd háromnegyed órára hűtőbe tesszük. A töltelékhez egy lábasban összeolvasszuk a vajat a cukorral, kb 7 perc alatt arpn...
Elkészítési idő: