300 g szénhidrátcsökkentett liszt
200 g vaj vagy margarin
100 g nyírfacukor por
1 csipet só
1 kk vaníliavelő
1 nagy narancs reszelt héja
1 púpos tk fahéj
1 közepes tojás
egy kevés liszt a szóráshoz
A 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával,a fehéjjal és a nyírfacukor porral. Reszeljük bele a narancs héját, és morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást. A kész tésztát fóliába csomagolva hűvös helyen pihentessük legalább egy órát. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra és szaggassuk ki a korongokat.(Aki sütipecsétet szeretne bevetni, a szaggatás előtt tegye). Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg egy leheletnyi színt nem kap az alja. Ez olyan 8-10 perc.
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, kivajazunk, vagy papírral kibélelünk egy 12 r észes muffinsütőt. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszegyúrni, 3-szor nyújtani & hajtogatni, darabolni, tepsibe rakni, lekenni, 10-12 perc alatt alsó-felső lángon megsütni. + pici tejföllel kikevert tojássárga a tetejére – ami je...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 x 25 centis tál alját kirakjuk keksszel. A karamell hozzávalóit felforraljuk, majd további 6-8 percig főzzük. Ezalatt a krém besűrűsödik, de még folyékony marad. Ráöntjük a keks...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1,5 óráig a hütőben állni hagyjuk. A tészta felét belereszeljük a zsirozott, lisztezett tepsibe, ráöntjük a tölteléket, ráreszeljük a tészta...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: Könnyű