300 g szénhidrátcsökkentett liszt
200 g vaj vagy margarin
100 g nyírfacukor por
1 csipet só
1 kk vaníliavelő
1 nagy narancs reszelt héja
1 púpos tk fahéj
1 közepes tojás
egy kevés liszt a szóráshoz
A 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával,a fehéjjal és a nyírfacukor porral. Reszeljük bele a narancs héját, és morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást. A kész tésztát fóliába csomagolva hűvös helyen pihentessük legalább egy órát. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra és szaggassuk ki a korongokat.(Aki sütipecsétet szeretne bevetni, a szaggatás előtt tegye). Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg egy leheletnyi színt nem kap az alja. Ez olyan 8-10 perc.
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/12/karacsonyi-narancsos-fahejas-kekszek.html
A hideg vajat felkockázzuk, és kézzel egy tálban összemorzsoljuk a sütőporos és sós liszttel. Amikor már nem darabos, beletesszük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk, amí...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűGyúrj össze150 g lisztet, 125g margarint, 100 g pirított, darált diót, 125 g cukrot, 1 csipet sót, 1 tojássárgáját, kevés rumaromát és 1 citrom reszelt héját. Ha kell, kevés tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit kikeverjük. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótának előkészítjük a tepsit. Ramával kikenjük, kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű