Intelligens krémes: Tepsi: 33x20 cm.
Hozzávalók:
8 db.tojás,
8 cs.vaníliás cukor,
1l tej,
12 dkg.vaj,
30 dkg.cukor,
10 ek. liszt,
1 db. citrom héja.
A tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverem, hozzáadom folyamatosan a tejet és a lisztet. A fehérjét felverem és fakanállal hozzáadom a sárga masszához. Sütés: Zsírozott, lisztezett tepsiben hideg sütőbe téve a legalacsonyabb fokozaton, /takarékon/ 60-70 percig sütjük. Akinek nagyon éget a sütője, és először készíti, jobb ha kb. félidőben fóliával letakarja. Ez egy folyós tésztaanyag, amiből a végére lesz egy talpa, krémje, és egy puha teteje. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
Először az eperszemeket kiválogattam. A nagyjából egyforma szemeket meghagytam díszítésnek. Alaposan folyóvíz alatt megmostam a gyümölcsöt. A kiválogatás után megmaradtakat kétf...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVajazzunk és lisztezzünk ki egy savarin- vagy koszorúformát. Keverjük össze a tésztához a lisztet, a cukrot, a sót, a citromhéjat. A tejet melegítsük fel, keverjük hozzá a szétmorz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk a hideg zsírral és a vajjal majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Ezt a tésztát nem kell sokáig gyúrni csak gyorsan összeállítani, hogy a zsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű