Intelligens krémes: Tepsi: 33x20 cm.
Hozzávalók:
8 db.tojás,
8 cs.vaníliás cukor,
1l tej,
12 dkg.vaj,
30 dkg.cukor,
10 ek. liszt,
1 db. citrom héja.
A tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverem, hozzáadom folyamatosan a tejet és a lisztet. A fehérjét felverem és fakanállal hozzáadom a sárga masszához. Sütés: Zsírozott, lisztezett tepsiben hideg sütőbe téve a legalacsonyabb fokozaton, /takarékon/ 60-70 percig sütjük. Akinek nagyon éget a sütője, és először készíti, jobb ha kb. félidőben fóliával letakarja. Ez egy folyós tésztaanyag, amiből a végére lesz egy talpa, krémje, és egy puha teteje. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
Für die Pavlovas die Eiweiße, 1 Prise Salz und den Essig mit den Quirlen eines Handrührers halb steif schlagen. Zucker langsam einrieseln lassen, dabei zu einem steifen Eischnee w...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszeket szépen sorjában egy magas falú tepsire sorakoztatjuk. Az első pohár natúr joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrokat és 2 ek cukrot (amíg a cukorkristályok el nem o...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagát összegyúrni, ½-3/4 órát keleszteni, ha megkelt 4 részbe osztani. Kb fél centinyire kinyújtani, megkenni a diókrémmel és feltekerni. ½ cm-es darabokra szeleteln...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 x 25 centis tál alját kirakjuk keksszel. A karamell hozzávalóit felforraljuk, majd további 6-8 percig főzzük. Ezalatt a krém besűrűsödik, de még folyékony marad. Ráöntjük a keks...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű