Családireceptkönyv.hu

Linzer tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 csomag vaniliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
baracklekvár

Elkészítés:



A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. A kapott cipót fóliába csomagoljuk és hűtőben 1 órát pihentetjük (nagyon fontos!!).

A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 10 percig sütjük. Lekvárral összetapasztjuk őket. A legvégén vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejüket.

Linzer tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis raffaello
Tepsis raffaello

A sütőt gyújtsuk be és állítsuk alacsony hőmérsékletre. A tojásfehérjéket a cukorral és édesítővel kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet szakaszonként hozzászitá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés  - Hókifli - OK
Gesztenyés - Hókifli - OK

1. A lisztet a vajjal, a tojással, a tejföllel és a cukorral jól összegyúrjuk, majd néhány órára hűtőbe rakjuk. 2. A gesztenyemasszát a margarinnal összedolgozzuk. 3. A tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Egyszerű lekváros bukta
Egyszerű lekváros bukta

Az élesztőt egy kevés kristálycukor ral langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd összekeverjük a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukor ral, a langyos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Zserbó élesztős tésztából
Zserbó élesztős tésztából

A langyos tejbe morzsolom az élesztőt, hozzáadok egy csipet sót, és felfuttatom. Közben a lisztet és a zsírt összemorzsolom, hozzáadom a porcukrot, a sót, a tojásokat és végül a...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk