30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 csomag vaniliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
baracklekvár
A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. A kapott cipót fóliába csomagoljuk és hűtőben 1 órát pihentetjük (nagyon fontos!!).
A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 10 percig sütjük. Lekvárral összetapasztjuk őket. A legvégén vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejüket.
Elkészítés menete: A tésztát összedolgozzuk egy dagsztógéppel,és hűtőbe tesszük 1 órára fóliába csavarva. Egy 24 cm átmérőjű piteformát ikenünk vajjal,és a kinyújtott tésztával k...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval, elmorzsoljuk az élesztővel és a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héjat és a tojásokat, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük. 1,2 l tejben, 9 evőkanál cukorral megfőzünk 3 vaníliás pudingot. 3 nagyobb almát lereszelünk, nem kell kinyomkodni a levét! Kettév...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Elosztjuk 4 egyenlő részre. Az egyiket kinyújtjuk és egy 30*40 cm-es tepsibe fektetjük, amit előtte kikentünk vajjal és kiliszteztünk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű