menu

Családireceptkönyv.hu

Gobojsza sajtos stanglija


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
26 dkg ementáli sajt
30 dkg vaj / margarin
42 dkg liszt
300 g tejföl
1 tojás a kenéshez
só, köménymag, szezámmag, mák

Elkészítés:


isztet tálba teszem, a reszelő nagy lyukú oldalán belereszelem a fagyos vajat (vagy margarint), közben megszórom a liszttel, hogy ne ragadjon össze. Lereszelem a sajtot, majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát, vigyázva, hogy kezem melegétől ne olvadjon meg. 1 cm vastagságúra nyújtom, tetejét felvert tojással megkenem és tetszés szerint sajttal, köménnyel, szezámmaggal, mákkal megszórom. Derelyevágóval csíkokra vágom, sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt világosra sütöm. Állítólag sokáig eláll, bár nálunk csak a másnapot érte meg pár darab

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés papucs
Gesztenyés papucs

A töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Babi
Gesztenyés szelet
Gesztenyés szelet

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojásh...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
RESZELT DIÓS ALMÁS PITE
RESZELT DIÓS ALMÁS PITE

a liszthez adjuk a cukrot ...a sütőport és elmorzsoljuk a zsírt.....ezután hozzá adjuk a többi hozzávalókat és jól kidolgozzuk...és kicsit pihentetjük kb 1 órát....az almákat megpu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szilvalekváros gombóc
Szilvalekváros gombóc

1. A krumplit megpucoljuk és sós vízben feltesszük főni. 2. Amíg fő a krumpli, megdaráljuk a diót és egy tálba tesszük. 3. Ha megfőtt a krumpli krumplinyomóval áttörjük és hagyj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk