Hozzávalók:
26 dkg ementáli sajt
30 dkg vaj / margarin
42 dkg liszt
300 g tejföl
1 tojás a kenéshez
só, köménymag, szezámmag, mák
isztet tálba teszem, a reszelő nagy lyukú oldalán belereszelem a fagyos vajat (vagy margarint), közben megszórom a liszttel, hogy ne ragadjon össze. Lereszelem a sajtot, majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát, vigyázva, hogy kezem melegétől ne olvadjon meg. 1 cm vastagságúra nyújtom, tetejét felvert tojással megkenem és tetszés szerint sajttal, köménnyel, szezámmaggal, mákkal megszórom. Derelyevágóval csíkokra vágom, sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt világosra sütöm. Állítólag sokáig eláll, bár nálunk csak a másnapot érte meg pár darab
A töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú n...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojásh...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepesa liszthez adjuk a cukrot ...a sütőport és elmorzsoljuk a zsírt.....ezután hozzá adjuk a többi hozzávalókat és jól kidolgozzuk...és kicsit pihentetjük kb 1 órát....az almákat megpu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit megpucoljuk és sós vízben feltesszük főni. 2. Amíg fő a krumpli, megdaráljuk a diót és egy tálba tesszük. 3. Ha megfőtt a krumpli krumplinyomóval áttörjük és hagyj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű