Hozzávalók az alaphoz:
25 dkg kakaós keksz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál baracklé
5 dkg mazsola
A töltelékhez:
1 vaníliás pudingpor
4 evőkanál barna cukor
4 dl tej
40 dkg tehéntúró
1 evőkanál natúr joghurt
2 tasak vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába tesszük. Jól meg kell nyomkodni, hogy összeálljon. A pudingport és a cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük a pudingot. A túrót és a joghurtot összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kihűtött pudingot, majd a kekszes alap tetejére halmozzuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ezt követőn szeletelhetjük is.
Az étcsokoládét felolvasztjuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponéba a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport, és összedolgozzuk a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot kockákra vágjuk. A töltelékhez, a túrót elkeverjük a vaníliás cukorral, két tojás sárgájával, reszelt citromhéjjal és 10 dkg porcukorral. A vajat elmorzsoljuk a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután kidíszítjük a tetejét a ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű