40 dkg liszt,
25 dkg margarin
7 evőkanál hideg víz
1 evőkanál ecet.
Összegyúrjuk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap késpenge vékonyságúra nyújtjuk, megkenjük tojással, a tetejét megszórjuk sóval, és ezen kívül még reszelt sajttal,/köménymaggal, szezámmaggal...Majd kb 2*2-es kis négyzetekre vágjuk és megsütjük.
A püspökkenyérformát kizsírozzuk, kilisztezzük. A gyümölcsöt apró kockára vágjuk. A mazsolát megtisztítjuk, forró vízzel megmossuk, ruha között megszárítjuk. A csokoládét kistányér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztkeveréket a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Két cipót formázunk belőle és folpackba csavarva, hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a barna piskótát készítjük el: A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A tojások sárgájáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal (v. margarinnal) elmorzsolunk, hozzáadunk 1 dkg – kevés tejben felfuttatott élesztőt, 1 kk szódabikarbónát, 1 ek cukrot, 1 cs vaníliát, 1 egész tojást és egynek...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes