A tésztához
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg zsír,-v.17 dkg vaj
1/2 csomag sütőpor
2 tojás sárgája
4-5 evőkanál tej
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
10 dkg liszt
20 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
10 dkg olvasztott vaj
1 tk rumaroma
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál vaníliakivonat
2 dl tej
2 tojás fehérje.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált diót, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet, rumaromát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós krémbe forgatjuk.
A tésztát kettéosztjuk és egy-egy tepsi méretű lapot nyújtunk.
Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, rákenjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőben sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült.
Jó étvágyat kívánok.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és minimum 1 órát hűtőben pihentetjük. (előkészíthető akár előző nap is a tészta) A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeírt alapanyagokból linzer forma keménységű tésztát gyúrunk ( nem kell pihentetni ) sütőt előmelegítjük 180 fokra Tésztát kb 2 mm vastagra sodorjuk , mintázóval megmintàzzuk vag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy deci langyos, cukrozott tejben elmorzsolom az élesztőt, majd lefedve, langyos helyen kovásznak kelesztem, míg fel nem jön magasra. Közben 2 tojást 5 dkg porcukorral, pici sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű