A tésztához
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg zsír,-v.17 dkg vaj
1/2 csomag sütőpor
2 tojás sárgája
4-5 evőkanál tej
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
10 dkg liszt
20 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
10 dkg olvasztott vaj
1 tk rumaroma
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál vaníliakivonat
2 dl tej
2 tojás fehérje.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált diót, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet, rumaromát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós krémbe forgatjuk.
A tésztát kettéosztjuk és egy-egy tepsi méretű lapot nyújtunk.
Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, rákenjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőben sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült.
Jó étvágyat kívánok.
Egy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet. Először csipet sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásfehérjéket felverni, majd hozzáadni a mézet csurgatva, közben tovább verni a géppel. Beleszórni a szűrleményt, jól de óvatosan összekeverni. Sütőpapírra evőkanállal halmokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElkészítése: A tésztához valókat összedolgozzuk, és három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Ezt a lapot megkenjük barack lekvárral, a két oldalát felgöngyöljük úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű