0,125 l tej
75 g liszt
1 rúd vanília kikapart belseje
2 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
1 csipet só
1 csapott evőkanál Koronás Kristálycukor
10 g vaj
ízlés szerint rumba áztatott mazsola
bőségesen Koronás Porcukor
gyümölcslekvár
Egy órával a császármorzsa-készítés előtt áztassuk be a mazsolákat rumos vízbe! A tejet, lisztet, a vaníliarúd magjait és a tojássárgákat csomómentesre keverjük. A tojásfehérjét a sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük. Eközben egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk. Közepes hőfokra előmelegítjük a serpenyőt. A fehérjehabot a tojássárgás keverékhez keverjük, majd a forró serpenyőbe öntjük. Megszórjuk a mazsolával, majd bőségesen porcukorral. Amikor a palacsinta alja szép aranybarna, megfordítjuk a palacsintát. A legegyszerűbb, ha a "palacsintát" rácsúsztatjuk egy tányérra, majd a serpenyőt ráborítjuk, és ugyanezzel a mozdulattal megfordítjuk. Így a teteje kerül alulra. Készre sütjük. Egy fakanállal kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve, akár lekvárral tálaljuk.
Mossuk meg, vágjuk ketté, és távolítsuk el az almák magházát, majd a hasukra fektetve vágjuk vékony szeletekre. Egy tálat töltsünk meg vízzel, és keverjük hozzá egy citrom kifacsar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. - Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Egyszerű, laktató és i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOsszegyurom a hozzavalokat:liszt,tojas,so,zsir,tejfol Ha kemenynek talaljuk akkor keves tejet adunk hozza Hutoszekrenybe tesszul legalabb egy fel orara Az almat megmossuk,a magh...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz epret kicsumáztam, megmostam és daraboltam. Egy kis lábasban megszórtam a cukorral, picit állni hagytam, amíg levet enged, majd felöntöttem a vízzel és felforraltam. Amikor forr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű