0,125 l tej
75 g liszt
1 rúd vanília kikapart belseje
2 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
1 csipet só
1 csapott evőkanál Koronás Kristálycukor
10 g vaj
ízlés szerint rumba áztatott mazsola
bőségesen Koronás Porcukor
gyümölcslekvár
Egy órával a császármorzsa-készítés előtt áztassuk be a mazsolákat rumos vízbe! A tejet, lisztet, a vaníliarúd magjait és a tojássárgákat csomómentesre keverjük. A tojásfehérjét a sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük. Eközben egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk. Közepes hőfokra előmelegítjük a serpenyőt. A fehérjehabot a tojássárgás keverékhez keverjük, majd a forró serpenyőbe öntjük. Megszórjuk a mazsolával, majd bőségesen porcukorral. Amikor a palacsinta alja szép aranybarna, megfordítjuk a palacsintát. A legegyszerűbb, ha a "palacsintát" rácsúsztatjuk egy tányérra, majd a serpenyőt ráborítjuk, és ugyanezzel a mozdulattal megfordítjuk. Így a teteje kerül alulra. Készre sütjük. Egy fakanállal kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve, akár lekvárral tálaljuk.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a diót is hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a tojássárgájához adjuk. A masszát papírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Habosra keverjük a vajat, a cukrot, a tojást, a narancshéjat, majd hozzáadjuk a mézet és a csokit is. 2.) Elkeverjük a kisztben a sütőport és a sót. A vajas keverékbe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű