Hozzávalók a tésztához:
25 dkg cukor
15 dkg margarin
3 ek. méz
2 db tojás
30 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
2 dl tej
25 dkg magozott ,felezett meggy
Krémhez:
2 csg. vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
3 ek. cukor(vagy ízlés szerint)
15 dkg margarin
A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
2 ek. étolaj
A cukrot,puha margarint,mézet,a tojásokat habosra keverjük,majd apránként hozzá adjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük,a tésztát bele öntjük,a felezett meggyel hosszában lefelé nyomkodtam a tésztába..
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre kevertem és sűrűre felfőztem,majd kihűtöttem.
A margarinnal jól kihabosítottam és a kihűlt tésztára simítottam.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam,simára kevertem és a krémre csurgattam.
A tálcán megrázogattam és így egyformán eloszlott a csokoládé.
Nagyon finom és egyszerű.
◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️A liszthez hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk vele. ◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a sütőport, a tojások sárgáját, a citrom levét és a tejfölt. ◾...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük. A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Készítsd el az alapot: Egy lábasban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a zabpelyhet és a mézet. Keverd jól össze, amíg minden egyenletesen eloszlik. 2. Formázd meg az alapot:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül. A krémhez a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz