Hozzávalók a tésztához:
25 dkg cukor
15 dkg margarin
3 ek. méz
2 db tojás
30 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
2 dl tej
25 dkg magozott ,felezett meggy
Krémhez:
2 csg. vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
3 ek. cukor(vagy ízlés szerint)
15 dkg margarin
A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
2 ek. étolaj
A cukrot,puha margarint,mézet,a tojásokat habosra keverjük,majd apránként hozzá adjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük,a tésztát bele öntjük,a felezett meggyel hosszában lefelé nyomkodtam a tésztába..
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre kevertem és sűrűre felfőztem,majd kihűtöttem.
A margarinnal jól kihabosítottam és a kihűlt tésztára simítottam.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam,simára kevertem és a krémre csurgattam.
A tálcán megrázogattam és így egyformán eloszlott a csokoládé.
Nagyon finom és egyszerű.
összevágod a gyümölcsöket egy nagy tálba, de az epreket össze turmixolod és a levét a többi gyümölcshöz öntöd.. 1 órát fagyasztjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Közepes nagyság...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűKekszet, margarint, rumot, cukrot és a lekvárt összedolgozzuk. Mikor kész kettőbe vesszük, az egyikbe a zöld színezőt a másikba a pirosat bele gyúrjuk, majd 6-6 golyót készítünk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőpapírral bélelt tepsi alján elterítjük az apróra vágott diót. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, sorban hozzáadjuk a cukrot, a zsemlemorzsát, a darált diót és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű