Hozzávalók a tésztához:
25 dkg cukor
15 dkg margarin
3 ek. méz
2 db tojás
30 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
2 dl tej
25 dkg magozott ,felezett meggy
Krémhez:
2 csg. vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
3 ek. cukor(vagy ízlés szerint)
15 dkg margarin
A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
2 ek. étolaj
A cukrot,puha margarint,mézet,a tojásokat habosra keverjük,majd apránként hozzá adjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük,a tésztát bele öntjük,a felezett meggyel hosszában lefelé nyomkodtam a tésztába..
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre kevertem és sűrűre felfőztem,majd kihűtöttem.
A margarinnal jól kihabosítottam és a kihűlt tésztára simítottam.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam,simára kevertem és a krémre csurgattam.
A tálcán megrázogattam és így egyformán eloszlott a csokoládé.
Nagyon finom és egyszerű.
A lisztet és a margarint elmorzsolom, hozzáadom a 10 dkg cukrot, majd elkeverem vele. Az élesztőt egy kicsi langyos vízben felfuttatom, majd hozzáadom a tésztához. A tojást is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElmorzsoljuk a lisztet a vajjal, a porcukorral és a sóval, beleütjük a tojásokat is, és sima tésztává dolgozzuk össze. Folpack fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, legalább 30 percre...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKét cipóra osztjuk. Felébe a kakaóport bele gyúrjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük,folpacba csomagolva. Az első világos cipót két részre osztjuk ,2 mm-re kinyújtjuk. A kakaósat is k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral, és a tojás sárgájával, vaníliás cukorral, és citromhéjjal habosra keverjük a robotgéppel, és utána a felvert fehérjét is hozzáadjuk a sütőporos liszttel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű