Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hókifli


Írta:

Elk. idő: 1+1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg zsír
1 ek cukor
1 dl tejföl
2 dkg élesztő
egy csipet só
kevés tej
5 dkg átszitált porcukor
vaníliás cukor
lekvár (barack, szilva, meggy), dió- vagy máktöltelék

Elkészítés:


Kevés langyos tejben (kb. 1 dl) egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a vajjal és a zsírral, hozzáadom a sót, tejfölt, cukrot és végül a felfuttatott élesztőt. Sima tésztát dagasztok belőle, meleg helyen egy órát kelesztem. Kb fél centi vastagra kinyújtom, kiszaggatom. Tetszőleges töltelékkel megtöltöm.
200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütöm.

Még forrón vaníliás porcukorba forgatom. A jó hókiflinek idő kell, ezért másnap, sőt harmadnap az igazi. Jól zárható dobozban akár 2 hétig is eláll, de a bennünk lévő empirista azt mondja, érdemes egyből dupla adagot készíteni, hogy kitartson karácsonyig.

Hókifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Mandulás csokitorta
Mandulás csokitorta

A mandulát daráld le és tedd félre. A tojásfehérjéket sózd meg és verd fel habosra. Öntsd hozzá a cukrot és habosítsd. Majd óvatosan, habverővel keverd hozzá a mandulát. Egy 30x20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Zserbó szelet
Zserbó szelet

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, szódabikarbónával, a tejben megkelesztett élesztővel finom, puha tésztának összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk. Az első...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilvás, marcipán praliné
Aszalt szilvás, marcipán praliné

az aszalt szilvákat félbevágni, vörösborban felforral, kihűteni... a marcipán masszát, 30*30 ra kinyújtani.. 5*6-os lapocskákra vágni ( 30 db lesz belőle)... mindbe teszel egy fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Santa Barbara
Santa Barbara

Fele krémhez a kókuszt, fele krémhez a kakaóport keverjük. Tetejére a tejszínhabport készítjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk