1 csomag vaniliás cukor , 3 tojás, 18 dkg cukor, 18 dkg liszt, 1 citrom leve és héja, 1 dl olaj, 1dl víz, 1 csomag sütőpor.
A tojások fehérjét keményre verjük, ezután a többi hozzávalót habosra keverjük. Hozzátesszük a habot és vajazott, lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon megsütjük. Kb 40 perc.
22 cm átmérőjű formában
Vajat az étcsokival és a cukorral felolvasztjuk. A kekszet és a magokat durvára aprítjuk. Összedolgozzuk a hozzávalokat, és rudat formázunk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral és a vaníliáscukorral elkevertem, beletettem a citromhéjat is, kikevertem a Loprofint, a LIGA-t felolvasztottam, abba beleöntöttem a tojáspótlót, és elkezdtem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük le a kávét és hagyjuk kihűlni. A krémhez a kávét keverjük össze a rummal és a cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt. Habverővel verjük fel, majd kanállal óvatosan keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát a hagyományos módon elkészítjük. A tojássárgákat a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáöntjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes