Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csipkemassza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál CMC por

1 evőkanál porcukor

2 evőkanál kukoricakeményítő

1/4 teáskanál tojásfehérje, vagy habcsók por

1/2 teáskanál glükóz szirup (Vagy méz... Én ezt használtam, tökéletes.)

1/2 csésze (125 ml) forrásban lévő víz (Ez kb... Nem mértem, de több kell bele, mint ami a receptben megadott 1/4 csészényi víz... Annyit rakjatok, amitől jó sűrű ragacsos massza lesz, mint egy jó sűrű írókamáz).

Titánium dioxid. (Én utólag kevertem hozzá egy keveset, nekem folyékony van - nem rontott az állagán.)

MÉRTÉKEGYSÉGEK: 1 evőkanál = 15 ml1 teáskanál = 5 ml1 csésze = 250 ml

Elkészítés:


Én mindig egy kis bögrében készítem és egy teáskanállal keverészek! Csomósodás ellen a forró víz egy kevés részében keverjétek el a tojásfehérje (habcsók) port, majd rakjátok hozzá a por állagú dolgokat és jól dolgozzátok el, aztán apránként kell adagolni hozzá a vizet, (amibe belel lehet rakni a mézet is), mindig elkeverni, megint víz és addig ismételni, amíg rágógumi szerű állagot nem kaptok. Ragacsos sűrű fehér massza lesz. Ha mégis csomós, szitán paszírozzátok át. Ha nem elég fehér, hanem opálos, akkor még kell bele titán dioxid. Sütőben 90 fokon, légkeverésen 13 perc alatt nekem tökéletesen ruganyosra száradt. Ez függ a szilikon formától is, ha vastagabban megy bele a massza, akkor nyilván kicsit tovább kell szárítani.Ennyi, jó szórakozást!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Bécsi kifli
Bécsi kifli

A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, és a darált mandulát. A vajjal elmorzsoljuk majd a vaníliás p.cukrot is hozzá adjuk. A két tojás sárgájával egynemű masszává gyúrjuk. Folpa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Bódító csokis diós sütemény
Bódító csokis diós sütemény

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk. A diót is belekeverjük. Egy 25×37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Katalin
Mazsolás túrókocka
Mazsolás túrókocka

A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A túrót elkeverjük a liszttel és a mazsolával, hozzáadjuk a fél citrom lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pihe-puha sajtos pogácsa
Pihe-puha sajtos pogácsa

1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. 2. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk