Családireceptkönyv.hu

Csipkemassza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál CMC por

1 evőkanál porcukor

2 evőkanál kukoricakeményítő

1/4 teáskanál tojásfehérje, vagy habcsók por

1/2 teáskanál glükóz szirup (Vagy méz... Én ezt használtam, tökéletes.)

1/2 csésze (125 ml) forrásban lévő víz (Ez kb... Nem mértem, de több kell bele, mint ami a receptben megadott 1/4 csészényi víz... Annyit rakjatok, amitől jó sűrű ragacsos massza lesz, mint egy jó sűrű írókamáz).

Titánium dioxid. (Én utólag kevertem hozzá egy keveset, nekem folyékony van - nem rontott az állagán.)

MÉRTÉKEGYSÉGEK: 1 evőkanál = 15 ml1 teáskanál = 5 ml1 csésze = 250 ml

Elkészítés:


Én mindig egy kis bögrében készítem és egy teáskanállal keverészek! Csomósodás ellen a forró víz egy kevés részében keverjétek el a tojásfehérje (habcsók) port, majd rakjátok hozzá a por állagú dolgokat és jól dolgozzátok el, aztán apránként kell adagolni hozzá a vizet, (amibe belel lehet rakni a mézet is), mindig elkeverni, megint víz és addig ismételni, amíg rágógumi szerű állagot nem kaptok. Ragacsos sűrű fehér massza lesz. Ha mégis csomós, szitán paszírozzátok át. Ha nem elég fehér, hanem opálos, akkor még kell bele titán dioxid. Sütőben 90 fokon, légkeverésen 13 perc alatt nekem tökéletesen ruganyosra száradt. Ez függ a szilikon formától is, ha vastagabban megy bele a massza, akkor nyilván kicsit tovább kell szárítani.Ennyi, jó szórakozást!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos almatorta (liszt nélkül)
Mákos almatorta (liszt nélkül)

Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. - Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Kávéhabos csokis-diós muffin
Kávéhabos csokis-diós muffin

1.A dióbelet 180 ˚C sütőben 5 perc alatt megpirítjuk. Pirítás után könnyebben lejön a dió vékony héja. Mi nem szedtük le ezt a vékony héjat. Mindenkinek szabadon az ízlésére van bí...

Elkészítési idő: Kb. 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Almás diós muffin
Almás diós muffin

A lisztet,szódabikarbónát,sót,és fahéjat összeszitáljuk egy edénybe,majd hozzáadjuk a cukrot. a tojást és az olajat összekeverjük a vanília aromával,majd a lisztes keverék közepé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes eperdesszert
Tejszínes eperdesszert

Az epret pürésítjük. Tejfölt, porcukort, 1 kiskanál citromlevet és a vaníliás cukort jól összekeverjük A tejszínhez hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót, és habosítjuk. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk