Hozzávalók
A tésztához
20 dkg liszt
18 dkg vaj
2 tojássárga
5 dkg cukor
késhegynyi sütőpor
vanília
reszelt citromhéj
egy csipet só
A habhoz
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 teáskanál étkezési keményítő
Az összeállításhoz
baracklekvár
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és félórát hűtőben pihentetjük.
Kinyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt és még 5-6 percig verjük.
Habzsákba töltjük és a tésztakarikákra nyomjuk.
A sütőt 180 fokra melegítjük és 15-20 perc alatt megsütjük.
A habkarikák közepét még forrón megtöltjük lekvárral.
Ehhez célszerű a lekvárt zacskóba kanalazni, apró lyukat vágni az egyik sarkán és ezzel dolgozni. Így biztosan nem csurgatjuk a lekvárt a habra.
Ez a süti a Non plus ultra, kicsit más formát öltve.
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. 2 Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is...
Elkészítési idő: 30 PERC Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belekeverjük az olajat és a vizet, a liszttel elvegyített sütőport, a kakaóport, és végül a habbá vert tojásf...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűOlvasszuk ki a tésztalapot. A sonkát kicsi kockákra vágjuk fel, az újhagymát pedig vékony karikákra. Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, aztán mehet bele a hagyma,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, kakaót és sütőport. Jól összegyúrjuk, m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű