A tésztához:
4 tojás sárgája+habja
30 dkg cukor
10 kanál víz
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg cukor
1 dl rum
10 dkg vaj
1 tojássárgája
A tészta hozzávalóiból diós piskótát készítünk, Sütőpapirral bélelt tepsziben alsó-felső sütéssel, 180 fokon kb.20 percig sütjük.
A cukrot a rum egy részével, a vajjal és a tojássárgájával elkeverjük. A tészta széleit levágjuk, a rummal leöntjük és a vajas anyaggal összekeverjük. Ezzel töltjük meg a tésztát.
Én a nyers tojássárgát mindig kihagyom. Így is finom,és nem félek, hogy gyorsan megromlik.
Csak össze kell keverni a hozzávalókat és kész is :)
Elkészítési idő:A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval el...
Elkészítési idő: