A tésztához:
4 tojás sárgája+habja
30 dkg cukor
10 kanál víz
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg cukor
1 dl rum
10 dkg vaj
1 tojássárgája
A tészta hozzávalóiból diós piskótát készítünk, Sütőpapirral bélelt tepsziben alsó-felső sütéssel, 180 fokon kb.20 percig sütjük.
A cukrot a rum egy részével, a vajjal és a tojássárgájával elkeverjük. A tészta széleit levágjuk, a rummal leöntjük és a vajas anyaggal összekeverjük. Ezzel töltjük meg a tésztát.
Én a nyers tojássárgát mindig kihagyom. Így is finom,és nem félek, hogy gyorsan megromlik.
A száraz hozzávalókat összekeverem, a vajat megolvasztom és összekeverem a tojással, majd az egészet simára keverem a száraz keverékkel. Pár percig hagyom állni (addig elővesszem a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1.A joghurtokat egy keverőtálba öntjük és beleütjük a tojásokat. 2.Hozzáadjuk a cukrot, a sót és pár perc alatt habverővel összekeverjük, majd beletesszük az olajat is. 3.Már cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük. 2. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a sóval habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is és jól összekeverjük. A darált diót, a cukrot, a narancshéjat is belekeverjük, majd sütőpapírral bé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű