70 dkg liszt,
15 dkg zsír
15 dkg cukor
1 tojás
1 sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
Kevés tej
Töltelék
1,5 l tej
10 kanál liszt
10 kanál cukor
Az alapanyagokat kevés tejjel összeállítjuk
Gáztepsi méretű 4 vékony lapot nyújtunk belőle
Mindegyiket külön-külön megsütjük
Töltelékhez a cukrot megpirítani, felengedni 1 dl meleg vízzel, hozzáadni a tejet a liszttel, amit előzőleg kikavartunk 1 vaniliás cukorral
Sűrűre megfőzni
ha félig kihűlt hozzáadunk15 dkg vajat, 1 kanál kakaót és ízlés szerint még cukrot
A lapokat a töltelékkel megkenjük.
Másnapra jól megpuhul és lehet szeletelni
1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. 2. Hat részre osztjuk, lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 12-...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindent keverj össze, majd jól gyúrd össze. Pár percre tedd a hűtőbe. Ha utána is még ragadós, akkor adj hozzá egy kis zabpehely lisztet. Nyújtsd ki, szaggasd ki, majd 180 fokosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta alapanyagait összegyúrjuk, korongokat szaggatunk belőle, és ezekre kerül rá 1-1 teáskanál gesztenyés massza, majd együtt az előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. (10-...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, a massza felét zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaót simára keverünk benne, ráöntöm a már tepsiben lévő masszára és m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű