Tésztához:
8 db tojás
8 csapott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csapott evőkanál kakaó
8 csapott evőkanál porcukor
Krémhez:
1 liter tej
14 dkg búzadara
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
Kb 4 dkg kakaópor
A 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport.
A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a hab ne törjön a kakaós, sütőporos lisztet és a felvert habot. A masszát egy vajazott, lisztezett 35x27cm-es tepsibe öntöm és megsütöm. Hagyom kihűlni.
Amíg a piskóta hűl addig a tejben a vaníliás cukrot és a búzadarát kemény grízzé főzöm. Amíg hűl a gríz addig a margarint a porcukorral robotgéppel jól kikeverem.
A kihűlt grízhez keverem a margarinos krémet. A piskótát kettőbe vágom, az alsó lapra rákenem a krém felét a másik lappal befedem, és rákenem a krém másik felét.
Tetejét jól megszórom kakaóporral és hűtőbe teszem. 2 óra elteltével szeleteltem fel.
Tipp:
A grízt mindenki saját ízlése szerint cukrozza.
1. Az étcsoki 2/3-át vízgőz felett vagy kis lábasban kicsi lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a maradék csokit, és addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt megfuttatjuk pici cukorral. Összegyúrjuk a hozzávalókkal a kakaópor kivételévél. A megkelt tésztát ketté vesszük, egyik részébe beletesszük a kakaóport. Kelesztjük,...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy robotgép táljába tesszük, és összedolgozzuk, majd egy órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. A tésztát simára gyúrjuk, és belisztezett deszkán 1/2 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót tálba tettem, villával áttörtem, hozzáadtam a rizsdarát, a reszelt citromhéjat és, csipet sót és két tojás sárgáját, majd az egészet alaposan összekevertem. Hagytam egy órá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű