Családireceptkönyv.hu

Grízes krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

8 db tojás
8 csapott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csapott evőkanál kakaó
8 csapott evőkanál porcukor

Elkészítés:


Krémhez:

1 liter tej
14 dkg búzadara
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

Kb 4 dkg kakaópor

Trükkök, tippek, praktikák:


A 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport.

A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a hab ne törjön a kakaós, sütőporos lisztet és a felvert habot. A masszát egy vajazott, lisztezett 35x27cm-es tepsibe öntöm és megsütöm. Hagyom kihűlni.

Amíg a piskóta hűl addig a tejben a vaníliás cukrot és a búzadarát kemény grízzé főzöm. Amíg hűl a gríz addig a margarint a porcukorral robotgéppel jól kikeverem.

A kihűlt grízhez keverem a margarinos krémet. A piskótát kettőbe vágom, az alsó lapra rákenem a krém felét a másik lappal befedem, és rákenem a krém másik felét.

Tetejét jól megszórom kakaóporral és hűtőbe teszem. 2 óra elteltével szeleteltem fel.
Tipp:

A grízt mindenki saját ízlése szerint cukrozza.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mrs Smith
CH mentes palacsinta
CH mentes palacsinta

Összekever, kisüt, örül.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tökéletes piskóta
Tökéletes piskóta

A piskótához a 6 tojást feltörjük, különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, majd habverővel krémesre keverjük. Fontos, hogy iga...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Túrós táska (Anditól)
Túrós táska (Anditól)

Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Isler (Gizi)
Isler (Gizi)

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk