2 Piskóta:
10 tojás
10 kanál cukor
2 cs. sütőpor
1 kanál kakaó
9 kanál lisz
Sárga vanília krém:
1 liter hideg tej
7 kanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
2 tojás
csokiöntet
Mazsola
Rum
Durvára vágott dió
Tejszínhab
Süssünk két piskótát, egy simát és egy kakaósat. Ha kihűltek kockázuk fel. A mazsolát áztassuk rumaromába. Vágjuk durvára a diót. Készítsük el az önteteket. A sárga krémhez keverjük össze a pudingport a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a ideg tejjel. Ezt a masszát felforraljuk majd sűrűre főzzük. A tojásfehérjét felverjük, kemény habbá majd hozzáadjuk a sárga krémhez és fakanállal összekeverjük.
Elkészítjük a csoki öntetet és a tejszínhabot. Egy tálba összerétegezzük és egy éjszakára hidegre teszük.
-habverővel összekeverjük majd utoljára lassan bele keverjük a lisztet -legvégül a puha vajat - -jól kikavarjuk megdolgozzuk -meleg helyen 50 percig kelesztjük -liszteze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElkészítése: 165 fokra előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 20×20 cm-es formát. A lisztet keverjük el a kakaóporral. A tojások fehérjéit verjük kemény habbá. A vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztottam, a sárgáját a cukorral és a sütőporral, fehéredésik kevertem. Beledolgoztam a lisztet, és a fehérjéből vert kemény habbal fellazítottam. Egy 25 x 25 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes