Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Somlói galuska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 Piskóta:
10 tojás
10 kanál cukor
2 cs. sütőpor
1 kanál kakaó
9 kanál lisz

Sárga vanília krém:
1 liter hideg tej
7 kanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
2 tojás

csokiöntet

Mazsola
Rum
Durvára vágott dió
Tejszínhab

Elkészítés:


Süssünk két piskótát, egy simát és egy kakaósat. Ha kihűltek kockázuk fel. A mazsolát áztassuk rumaromába. Vágjuk durvára a diót. Készítsük el az önteteket. A sárga krémhez keverjük össze a pudingport a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a ideg tejjel. Ezt a masszát felforraljuk majd sűrűre főzzük. A tojásfehérjét felverjük, kemény habbá majd hozzáadjuk a sárga krémhez és fakanállal összekeverjük.
Elkészítjük a csoki öntetet és a tejszínhabot. Egy tálba összerétegezzük és egy éjszakára hidegre teszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés Vajas briós
Bögrés Vajas briós

-habverővel összekeverjük majd utoljára lassan bele keverjük a lisztet -legvégül a puha vajat - -jól kikavarjuk megdolgozzuk -meleg helyen 50 percig kelesztjük -liszteze...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kakaós kávés intelligens krémes recept
Kakaós kávés intelligens krémes recept

Elkészítése: 165 fokra előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 20×20 cm-es formát. A lisztet keverjük el a kakaóporral. A tojások fehérjéit verjük kemény habbá. A vajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
citromos mignon
citromos mignon

A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját a cukorral és a sütőporral, fehéredésik kevertem. Beledolgoztam a lisztet, és a fehérjéből vert kemény habbal fellazítottam. Egy 25 x 25 cm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darázsfészek
Darázsfészek

1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk