menu

Családireceptkönyv.hu

Somlói galuska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 Piskóta:
10 tojás
10 kanál cukor
2 cs. sütőpor
1 kanál kakaó
9 kanál lisz

Sárga vanília krém:
1 liter hideg tej
7 kanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
2 tojás

csokiöntet

Mazsola
Rum
Durvára vágott dió
Tejszínhab

Elkészítés:


Süssünk két piskótát, egy simát és egy kakaósat. Ha kihűltek kockázuk fel. A mazsolát áztassuk rumaromába. Vágjuk durvára a diót. Készítsük el az önteteket. A sárga krémhez keverjük össze a pudingport a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a ideg tejjel. Ezt a masszát felforraljuk majd sűrűre főzzük. A tojásfehérjét felverjük, kemény habbá majd hozzáadjuk a sárga krémhez és fakanállal összekeverjük.
Elkészítjük a csoki öntetet és a tejszínhabot. Egy tálba összerétegezzük és egy éjszakára hidegre teszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Karamellizált alma ropogós keksszel és mascarponekré
Karamellizált alma ropogós keksszel és mascarponekré

Az almát hámozzuk meg, vágjuk négy felé, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint, majd facsarjuk rá a citromlevet, és keverjük alaposan össze. (Én kisebb dar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Csokoláds őzgerinc
Csokoláds őzgerinc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Juliska néni meggyese
Juliska néni meggyese

Össze gyúrjuk. Elfelezzük, nyújtjuk, közé a töltelék és mehet a sütőbe.(Tetejét célszerű megkenni tojással, illetve villával kicsit megbökdösni, mielőtt sütőbe tesszük :) Sütés ut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer Marcsi féle
Linzer Marcsi féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk