2 Piskóta:
10 tojás
10 kanál cukor
2 cs. sütőpor
1 kanál kakaó
9 kanál lisz
Sárga vanília krém:
1 liter hideg tej
7 kanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
2 tojás
csokiöntet
Mazsola
Rum
Durvára vágott dió
Tejszínhab
Süssünk két piskótát, egy simát és egy kakaósat. Ha kihűltek kockázuk fel. A mazsolát áztassuk rumaromába. Vágjuk durvára a diót. Készítsük el az önteteket. A sárga krémhez keverjük össze a pudingport a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a ideg tejjel. Ezt a masszát felforraljuk majd sűrűre főzzük. A tojásfehérjét felverjük, kemény habbá majd hozzáadjuk a sárga krémhez és fakanállal összekeverjük.
Elkészítjük a csoki öntetet és a tejszínhabot. Egy tálba összerétegezzük és egy éjszakára hidegre teszük.
A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet is, melyből egy sima tésztát gyúrunk. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján. A krémh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A porcukrot keverd habosra a tojásokkal, majd csorgasd bele a megmelegített mézet. 2. Reszeld bele a csokoládét, majd a sütőporral elvegyített lisztet is dolgozd bele. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A Ramát kikeverjük a cukorral és a tojással, majd a lisztet elvegyítjük a sütőporral. 2. lépés Az egészet összedolgozzuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz