• 30 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• csipet só
• 6 evőkanál hideg víz
• 1 evőkanál ecet (10%)
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.
Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a disznóvágáskori hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munka.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon fincsi!
Az elkészítési idő 45 perc, ehhez hozzájön még a 12 órás hűtőben történő pihentetés. De így lesz igazi a tésztánk!
1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, amiből 2 kanállal félreteszünk a tojásfehérjéhez, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot. 2. Ezután felváltva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát kimagozzuk és félbevágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, amikor már kifehéredett és megnőtt a térfogata h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA 8 tojásfehérjét a cukorral keményre felverem, majd a sütőporos lisztet lazán hozzávegyítem. Sütőtepsibe papírt helyezek, és arra öntöm a masszát. Elsimítom, és előmelegített sütő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű