menu

Családireceptkönyv.hu

HAMIS HÁJAS SÜTI


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 30 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• csipet só
• 6 evőkanál hideg víz
• 1 evőkanál ecet (10%)

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a disznóvágáskori hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munka.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon fincsi!
Az elkészítési idő 45 perc, ehhez hozzájön még a 12 órás hűtőben történő pihentetés. De így lesz igazi a tésztánk!

HAMIS HÁJAS SÜTI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos linzer
Citromos linzer

A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk. 180 fokon néhány perc alatt megsütjük. Nem szabad, hogy barna legyen. 2 db-ot lekvárral összeragasztun...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Tízperces bögrés pillefánk
Tízperces bögrés pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Gesztenyés ekler fánk
Fánk - Gesztenyés ekler fánk

1. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a vizet, a sót, és felforraljuk. 2. Hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon folyamatosan addig keverjük, amíg össze nem áll a tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Fánk - Csörögefánk
Fánk - Csörögefánk

1. A lisztet a tojás sárgákkal, a tejföllel, sóval, cukorral, kevés citromlével és ízlés szerint esetleg reszelt citromhéjjal, valamint a rummal összegyúrjuk. 2. Jól eldolgozzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk