Tészta:
45 dkg finom liszt
15 dkg cukor
1 db tojás
1 kávéskanál szóda bikarbóna
3 dkg zsír
3 evőkanál tej
3 evőkanál méz
Krém:
4 dl tej
15 dkg cukor
4 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
vanília rum az ízesítő
50 dkg lekvár
Fehér csoki:20 dkg+2 evőkanál olaj
tej csoki:10 dkg+1 evőkanál olaj
A tésztához a liszt kivételével az összes alapanyagot gőz fölött összemelegítem ,gázról levesszük a lisztet hozzáadom,4 cipót csinálunk.
Nyújtom 200 fokon sütöm.
A krémhez a tejet cukrot,búzadarát sűrűre főzőm,kihűlés után a margarint hozzáadom,meg a vanília aromát.
Az alsó felső töltelékünk ez lesz,közepére lekvárt kenünk.
A tetejére a fehér csokit gőz fölött megolvasztom az olajjal ráöntöm a tésztára,a tejcsokit is így készítsük elő papírzsákba töltve csíkozzuk majd fogpiszkáló segítségével,széthúzgáljuk a fehér csokin.
Hűtőbe rakjuk,másnap szeleteljük.
Vagy csinálhatunk rá csoki mázat:
Csoki máz:
4 evőkanál tej
2-3 evőkanál kakaó
10 dkg cukor ezeket összefőzzük majd kihűlés után 10 dkg margarint teszek hozzá.
Elkészítése: A babapiskóta felét egy tálcára, vagy sütőformába tesszük és az 1 dl kávé felét rálocsoljuk. A gesztenyepürét pépesítjük, az 1 dl kávét hozzáöntjük, jól összekavarj...
Elkészítési idő:A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a darált mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, az olvasztott vajat, és las...
Elkészítési idő: