Családireceptkönyv.hu

Grízes mézes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
45 dkg finom liszt
15 dkg cukor
1 db tojás
1 kávéskanál szóda bikarbóna
3 dkg zsír
3 evőkanál tej
3 evőkanál méz

Krém:
4 dl tej
15 dkg cukor
4 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
vanília rum az ízesítő

50 dkg lekvár

Fehér csoki:20 dkg+2 evőkanál olaj
tej csoki:10 dkg+1 evőkanál olaj

Elkészítés:


A tésztához a liszt kivételével az összes alapanyagot gőz fölött összemelegítem ,gázról levesszük a lisztet hozzáadom,4 cipót csinálunk.
Nyújtom 200 fokon sütöm.
A krémhez a tejet cukrot,búzadarát sűrűre főzőm,kihűlés után a margarint hozzáadom,meg a vanília aromát.
Az alsó felső töltelékünk ez lesz,közepére lekvárt kenünk.
A tetejére a fehér csokit gőz fölött megolvasztom az olajjal ráöntöm a tésztára,a tejcsokit is így készítsük elő papírzsákba töltve csíkozzuk majd fogpiszkáló segítségével,széthúzgáljuk a fehér csokin.
Hűtőbe rakjuk,másnap szeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Vagy csinálhatunk rá csoki mázat:
Csoki máz:
4 evőkanál tej
2-3 evőkanál kakaó
10 dkg cukor ezeket összefőzzük majd kihűlés után 10 dkg margarint teszek hozzá.

Grízes mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
432. Diós - kávés
432. Diós - kávés

Piskótát sütni. Krém: tej,liszt, kávé, vaníliás cukor sűrűre főzni,hűteni. A margarint a cukorral kikeverni. A két krémet össze keverni, hozzá adni a diót. A tésztára kenni a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Epres tiramisu
Epres tiramisu

Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük. A tojások sárgáját 12 dkg cukorral, turmixgéppel habosra ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Linzer 2.
Linzer 2.

A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk a hideg zsírral és a vajjal majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Ezt a tésztát nem kell sokáig gyúrni csak gyorsan összeállítani, hogy a zsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis habcsók tallér zabpehellyel
Csokis habcsók tallér zabpehellyel

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük. Közben az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk. A kemény habbá vert tojáshoz adjuk...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk