a piskótához: 5 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 5 ek víz, 1/4 sütőpor
a töltelékhez: 1 kg alma, vanília , fahéj
a krémhez: vaníliapuding, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét robotgéppel 2 ek cukor hozzáadásával kemény habbá vertem. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a vizet, a lisztet, a sütőport és végül a tojások felvert habját. Az almát lereszeltem, belekevertem 1 mk fahéjat és egy vaníliát. A sütőtepsit kibéleltem alufóliával, ráterítettem és elsimítottam rajta az almát, erre a piskótatésztát, és 180°C fokos sütőben, légkeverésen 20 percig sütöttem. Közben elkészítettem a pudingos krémet, amihez először megfőztem a pudingot. Egyszerű az elkészítése, adalékmentes, és finom, de természetesen gyári pudingporból is készíthető. Miután a puding kihűlt, hozzákevertem a cukorral habosra kevert vajat. A kész piskótát kicsit hagytam hűlni, aztán kiborítottam egy táblára, és lehúztam róla az alufóliát.
Lényegében, erre a felülre került almára kell kenni a pudingos krémet, csokit reszelni rá és kis kockára szeletelve kész is a remek sütemény. Mivel én túl nagy tepsiben sütöttem a piskótát, nagyon vékony lett a tészta, ezért kettévágtam, a két darabot egymásra helyeztem, és a felső réteg almára kentem a krémet. Töltött, almás süti lett, így is szép és finom
Felverjük a tojásfehérjéket cukorral. A tojássárgájákat összekeverjük egy csipet sóval és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. Összekeverjük a tojásfehérjét a tojássárgájával és hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű« Vissza Leopárd kalács, amivel mindenkit lenyűgözöl majd (fázis fotókkal) 2016.01.04. Ezért a kalácsért őrül most meg a net. Aki látta már, elkészítette vagy akarj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és összegyúrjuk Négy részre osztjuk. Egyenlő nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. 2. Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük. Ha híg lenne, egy kis darált keksszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű