a piskótához: 5 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 5 ek víz, 1/4 sütőpor
a töltelékhez: 1 kg alma, vanília , fahéj
a krémhez: vaníliapuding, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét robotgéppel 2 ek cukor hozzáadásával kemény habbá vertem. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a vizet, a lisztet, a sütőport és végül a tojások felvert habját. Az almát lereszeltem, belekevertem 1 mk fahéjat és egy vaníliát. A sütőtepsit kibéleltem alufóliával, ráterítettem és elsimítottam rajta az almát, erre a piskótatésztát, és 180°C fokos sütőben, légkeverésen 20 percig sütöttem. Közben elkészítettem a pudingos krémet, amihez először megfőztem a pudingot. Egyszerű az elkészítése, adalékmentes, és finom, de természetesen gyári pudingporból is készíthető. Miután a puding kihűlt, hozzákevertem a cukorral habosra kevert vajat. A kész piskótát kicsit hagytam hűlni, aztán kiborítottam egy táblára, és lehúztam róla az alufóliát.
Lényegében, erre a felülre került almára kell kenni a pudingos krémet, csokit reszelni rá és kis kockára szeletelve kész is a remek sütemény. Mivel én túl nagy tepsiben sütöttem a piskótát, nagyon vékony lett a tészta, ezért kettévágtam, a két darabot egymásra helyeztem, és a felső réteg almára kentem a krémet. Töltött, almás süti lett, így is szép és finom
A hozzávalókat egy tálba teszem, és robotgéppel simára dolgozom. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm, megszórom a kimagozott, lecsepegtetett meggyel és előmelegített, közepesen mele...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet apró darabokra törjük. A vajat a cukorral és az őrölt fahéjjal habosra keverjük és összedolgozzuk a keksszel, hozzáadjuk az almalevet is. Mikor egy masszát kapunk belőle,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA graham-, a tönköly- és a fehér lisztet összekeverem, beleteszem a sikért és a sót. Az édesítőt mindenki ízlése szerint adagolja. Az élesztőt egy deci tejjel egy csipet édesítőv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű