a piskótához: 5 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 5 ek víz, 1/4 sütőpor
a töltelékhez: 1 kg alma, vanília , fahéj
a krémhez: vaníliapuding, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét robotgéppel 2 ek cukor hozzáadásával kemény habbá vertem. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a vizet, a lisztet, a sütőport és végül a tojások felvert habját. Az almát lereszeltem, belekevertem 1 mk fahéjat és egy vaníliát. A sütőtepsit kibéleltem alufóliával, ráterítettem és elsimítottam rajta az almát, erre a piskótatésztát, és 180°C fokos sütőben, légkeverésen 20 percig sütöttem. Közben elkészítettem a pudingos krémet, amihez először megfőztem a pudingot. Egyszerű az elkészítése, adalékmentes, és finom, de természetesen gyári pudingporból is készíthető. Miután a puding kihűlt, hozzákevertem a cukorral habosra kevert vajat. A kész piskótát kicsit hagytam hűlni, aztán kiborítottam egy táblára, és lehúztam róla az alufóliát.
Lényegében, erre a felülre került almára kell kenni a pudingos krémet, csokit reszelni rá és kis kockára szeletelve kész is a remek sütemény. Mivel én túl nagy tepsiben sütöttem a piskótát, nagyon vékony lett a tészta, ezért kettévágtam, a két darabot egymásra helyeztem, és a felső réteg almára kentem a krémet. Töltött, almás süti lett, így is szép és finom
1. A hozzávalókat gondosan összekeverjük. 2. Belerakjuk a lecsöpögtett gyümölcsöt, és megsütjük. 3. Tetejét porcukorral, esetleg csokimázzal bevonjuk. sütési hőfok: 180°C süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk. Ide szórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a kézmeleg vizet és tejet is. Belerakjuk két tojás fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a kekszeket: Mindent egy tálba mérünk és jól összegyúrjuk. Kettéválasztjuk, az egyik feléhez adunk még 1 ek lisztet, a másikhoz 1 ek kakaóport. Celofánba csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát s a tészta egynegyed részét félretesszük a rácsozáshoz. A maradék tésztát tepsi méretűre nyújtjuk (37x27cm) és a sütőpapírral bélelt, vagy kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű