Tészta:
50 dkg liszt
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
3 tojás
Túrótöltelék:
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint cukor
1 kg finom túró
10 dkg vaj
6 evőkanál búzadara
Máz:
1 tojásfehérjét
10 dkg porcukorral jól kikavarunk sűrűre
hozzáadunk 1 teáskanál ecetet vagy citromlevet (ettől lesz szép fényes)
A tészta hozzávalóit tejföllel finom tésztává gyúrjuk.
2 részre osztjuk, az első lapot kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, erre kerül a túrótöltelék, majd a másik kinyújtott lapot is rátesszük.
Villával megszurkáljuk, és sütjük.
A máz tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel.
Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az anyagokból masszát készítünk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk és ebből fánkot szaggatunk, tojással megkenjük, fél dióbéllel megtűzdeljük és közepesen meleg sütőben lassan megsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz25 dkg rámát 25 dkg porcukorral kikeverni, hozzáadunk 50 dkg túrót 2 cs. vanilliás cukrot és 1 citrom reszelt héját összedolgozzuk és megtöltjük a lapokat, a tetejére csokimázat te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kihajtogatjuk és háromszögekre vágjuk. Mindegyik háromszög szélesebb végét megkenjük nutellával és rárakunk egy.egy banándarabkát. Feltekerjük a croissant-okat és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű