Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mascarponés-banános desszert


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alsó-felső réteg:
2 csomag vaníliás Aranka krémpor
6 dl tej
1 csomag zselatin

Középső réteg:
250 g mascarpone
2 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 csomag zselatin
25 dkg banán, vagy más tetszőleges gyümölcs


Elkészítés:


A gyümölcsöket, ha konzerv, lecsepegtetjük, felkockázzuk. Az előzőleg lehűtött tejszínt habfixszel felverjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összeforgatjuk a 2 evőkanál porcukorral kikevert mascarponéval. 1/2 dl meleg vízben feloldjuk az egyik csomag zselatint, és a mascarponés habhoz keverjük. Ezután jöhetnek a habos krémbe a gyümölcsök is.

Az Aranka krémporokat kikeverjük a tejjel a csomagon leírtak szerint, majd a zselatint is hozzáadjuk, ugyanúgy feloldva, mint a habos krémhez. Ha elkészültünk, egy hosszúkás formát kibélelünk folpackkal, vagy vízzel kiöblítjük, hogy a desszertünket ki tudjuk a későbbiekben venni. Következő lépésként az Aranka krém felét simítjuk a formába, majd a gyümölcsös-mascarponés habkrém jön, végül ismét az Aranka krém, amivel zárunk. 1-2 órát hűtőbe tesszük.
Óvatosan, esetleg késsel elválasztva a széleit, tálra fordítjuk. Tejszínhabbal, gyümölccsel, mandulaforgáccsal díszíthetjük.

Mascarponés-banános desszert

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Puha citromos süti Ricottával
Puha citromos süti Ricottával

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá, majd tegyük félre. A sárgáját verjük habosra a cukorral. A ricottát, az olajat, a tojássárgáját és a citromlevet keve...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Vajas leveles tészta 1.
Vajas leveles tészta 1.

Szitáljuk össze a lisztet és a sót egy nagy keverőtálba, majd tegyük hűtőbe egy pár percre. (A hűtés abban segít, hogy később jó minőségű leveles tésztát gyúrhassunk.) Ezalatt vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Diós ostya (Anita 1)
Diós ostya (Anita 1)

A ramát, a porcukrot, kakaó, a tejet ezeket lábasba összeolvasztjuk, majd belekeverjük, a darált diót, megkenjük az ostylapokat 1 napig állni hagyjuk.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tojásfehérjéből fehér piskóta
Tojásfehérjéből fehér piskóta

A lehűtött fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és fényesre verjük. Apránként elkeverjük liszttel, langyos, olvadt vajjal és reszelt vaníliával. Vajas-lisztes tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk