Alsó-felső réteg:
2 csomag vaníliás Aranka krémpor
6 dl tej
1 csomag zselatin
Középső réteg:
250 g mascarpone
2 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 csomag zselatin
25 dkg banán, vagy más tetszőleges gyümölcs
A gyümölcsöket, ha konzerv, lecsepegtetjük, felkockázzuk. Az előzőleg lehűtött tejszínt habfixszel felverjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összeforgatjuk a 2 evőkanál porcukorral kikevert mascarponéval. 1/2 dl meleg vízben feloldjuk az egyik csomag zselatint, és a mascarponés habhoz keverjük. Ezután jöhetnek a habos krémbe a gyümölcsök is.
Az Aranka krémporokat kikeverjük a tejjel a csomagon leírtak szerint, majd a zselatint is hozzáadjuk, ugyanúgy feloldva, mint a habos krémhez. Ha elkészültünk, egy hosszúkás formát kibélelünk folpackkal, vagy vízzel kiöblítjük, hogy a desszertünket ki tudjuk a későbbiekben venni. Következő lépésként az Aranka krém felét simítjuk a formába, majd a gyümölcsös-mascarponés habkrém jön, végül ismét az Aranka krém, amivel zárunk. 1-2 órát hűtőbe tesszük.
Óvatosan, esetleg késsel elválasztva a széleit, tálra fordítjuk. Tejszínhabbal, gyümölccsel, mandulaforgáccsal díszíthetjük.
A hozzávalókat aprítógépben összekeverjük, vízes kézzel golyókat formázunk, kókuszreszelékbe forgatjuk. Ízlés szerint mehet bele vanília/narancs aroma.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Keverjük össze az olajat a liszttel. Addig adagoljunk és keverjünk hozzá vizet, amíg össze nem áll a masszánk. Lisztezett deszkán kisodorjuk és 20 cm x 30 cm-es sütőtálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a porcukorral, sütőporral és a sóval beleszitáljuk egy keverőtálba. Reszeljünk bele kevés citromhéjat és keverjük alaposan össze. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA formákat nem kell kikenni, viszont készítsük elő őket egy nagy tepsire, egymás mellé rakosgatva. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a porcukorral, tojássárgákkal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű