Alsó-felső réteg:
2 csomag vaníliás Aranka krémpor
6 dl tej
1 csomag zselatin
Középső réteg:
250 g mascarpone
2 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 csomag zselatin
25 dkg banán, vagy más tetszőleges gyümölcs
A gyümölcsöket, ha konzerv, lecsepegtetjük, felkockázzuk. Az előzőleg lehűtött tejszínt habfixszel felverjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összeforgatjuk a 2 evőkanál porcukorral kikevert mascarponéval. 1/2 dl meleg vízben feloldjuk az egyik csomag zselatint, és a mascarponés habhoz keverjük. Ezután jöhetnek a habos krémbe a gyümölcsök is.
Az Aranka krémporokat kikeverjük a tejjel a csomagon leírtak szerint, majd a zselatint is hozzáadjuk, ugyanúgy feloldva, mint a habos krémhez. Ha elkészültünk, egy hosszúkás formát kibélelünk folpackkal, vagy vízzel kiöblítjük, hogy a desszertünket ki tudjuk a későbbiekben venni. Következő lépésként az Aranka krém felét simítjuk a formába, majd a gyümölcsös-mascarponés habkrém jön, végül ismét az Aranka krém, amivel zárunk. 1-2 órát hűtőbe tesszük.
Óvatosan, esetleg késsel elválasztva a széleit, tálra fordítjuk. Tejszínhabbal, gyümölccsel, mandulaforgáccsal díszíthetjük.
A rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk 2-3 dkg eritrittel és 1 kávéskanálnyi fahéjjal ízesítjük. A zsírt az eritrittel habosra keverjük, majd a tojás sárgákkal és utána belead...
Elkészítési idő: 50 percAz élesztőt megkelesztjük kevés langyos, cukros tejben. A többi hozzávalót összegyúrjuk, hozzáadva az élesztős tejet is. Jól kidolgozzuk. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, gyúródeszkán...
Elkészítési idő: 1 óraHozzávalókat összegyúrjuk.Ketté vesszük egyik kicsit nagyobb legyen. A tészta nagyobbik felét kisodorjuk és normál méretű tepsibe tesszük amit előtte kizsíroztunk liszteztünk,a s...
Elkészítési idő: 1 óra