menu

Családireceptkönyv.hu

Mascarponés-banános desszert


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alsó-felső réteg:
2 csomag vaníliás Aranka krémpor
6 dl tej
1 csomag zselatin

Középső réteg:
250 g mascarpone
2 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 csomag zselatin
25 dkg banán, vagy más tetszőleges gyümölcs


Elkészítés:


A gyümölcsöket, ha konzerv, lecsepegtetjük, felkockázzuk. Az előzőleg lehűtött tejszínt habfixszel felverjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összeforgatjuk a 2 evőkanál porcukorral kikevert mascarponéval. 1/2 dl meleg vízben feloldjuk az egyik csomag zselatint, és a mascarponés habhoz keverjük. Ezután jöhetnek a habos krémbe a gyümölcsök is.

Az Aranka krémporokat kikeverjük a tejjel a csomagon leírtak szerint, majd a zselatint is hozzáadjuk, ugyanúgy feloldva, mint a habos krémhez. Ha elkészültünk, egy hosszúkás formát kibélelünk folpackkal, vagy vízzel kiöblítjük, hogy a desszertünket ki tudjuk a későbbiekben venni. Következő lépésként az Aranka krém felét simítjuk a formába, majd a gyümölcsös-mascarponés habkrém jön, végül ismét az Aranka krém, amivel zárunk. 1-2 órát hűtőbe tesszük.
Óvatosan, esetleg késsel elválasztva a széleit, tálra fordítjuk. Tejszínhabbal, gyümölccsel, mandulaforgáccsal díszíthetjük.

Mascarponés-banános desszert

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Gyors hópehely (bögrésen is)
Gyors hópehely (bögrésen is)

1. A tészta hozzávalóit egy műanyagtálba kimérjük, majd villával nagyjából összekavarjuk. 2. Ezután az egészet összegyúrjuk. Ha nagyon száraz a tészta, akkor adjunk hozzá meg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
imádott zserbó / ez a jó/
imádott zserbó / ez a jó/

Elkészítés A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a porcukrot a sót az élesztős tejet a felvert tojást a vaníliás cukrot a tejfö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sziszi
Linzer
Linzer

Jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk linzerformával. Ügyeljünk arra, hogy annyi legyen az alja, mint a lyukas teteje. Lekvárral töltj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Nőiszeszély
Nőiszeszély

A 2 deka vajat, 4 tojás sárgájával és 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd 1 csésze tejet és 25 deka liszttel elkevert 1 csomag sütőport hozzáadva, könnyű tésztává keverjük....

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk