60 dkg darált háztartási keksz,20 dkg porcukor,4 evőkanál kakaópor,rum vagy rumaroma ízlés szerint, és kb. 4 dl tej
Krém:20 dkg vaj,30 dkg porcukor,10 dkg kókuszreszelék + 7-8 dkg
kókuszreszelék a nyújtáshoz.
A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport a porcukrot.A tejbe keverjük bele a rumot.vagy rumaromát és fokozatosan adjuk hozzá,hogy jól formálható masszát kapjunk.Osszuk el két felé.
A krémhez puha vajat keverjük ki a porcukorral és a kókuszreszelékkel.A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében.A fél adag krémet kenjük a masszára majd tekercsszerűen tekerjük fel.Tegyük hűtőbe,fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát.Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.
Aki kevésbé édesen szereti csökkentse a porcukor mennyiségét a krémben.
A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, kakaóport, a margarint és végül a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, ma...
Elkészítési idő:A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjü...
Elkészítési idő:isztet tálba teszem, a reszelő nagy lyukú oldalán belereszelem a fagyos vajat (vagy margarint), közben megszórom a liszttel, hogy ne ragadjon össze. Lereszelem a sajtot, majd a töb...
Elkészítési idő: