2 egész tojás
2 kanál méz
10 dkg porcukor
5 dkg zsír
kis kanál szódabikarbóna
1 dl tej
40 dkg liszt
Krémhez:
1 l tej, 8 ek liszt sűrűre főzni
1 margarin és 20 dkg p.cukor habosra kavarni
elfelezni a kikevert krémet, és az egyik felébe 3 ek. kakaó, másik felébe 2 van. cukor
Az alsó lapra kell a barna krém.
Csokimáz
3 ek kakaó, 3 ek cukor 3 ek víz sűrűre főzni
és 5 dkg vajat belekeverni
1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. 2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután jól megrakjuk a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 18 dkg mogyorót/mandulát ledarálom, az egész szemeket félbe vágom. A darált mogyoróhoz/mandulához hozzáadom a cukrot, a keményítőt, a tojás fehérjét /nem kell felverni/ és a néh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatinport feloldjuk a vízben (alacsony lángon). Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és kicsinyenként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásárgáját fehéredésig kikeverjük a cukor felével és a sóval, majd apránként hozzáadjuk a tejet, sütőport, lisztet. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű