10 perces fánk
Hozzávalók : 1 tojás, 1 kis pohár tejföl ( 150 ml ), 3 ek. porcukor, kb. 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, ízlés szerint rum vagy rumaroma, fél citrom reszelt héja, olaj a sütéshez.
Elkészítés: a tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rumot vagy rumaromát, és reszelt citromhéjat. Kb.fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ugyanúgy sütjük mint a hagyományos fánkot.
Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, és finom fánk lesz belőle. 7 cm-es szaggatóval szaggatva 15 db fánk készült.
Az epret felkockázzuk, lábosba tesszük, majd a cukorral elkeverve 15 percet pihentetjük. Közepes lángon felforraljuk a cukrozott gyümölcsöt. Néhány perc főzés után levesszük a tű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Egy tálban keverd össze a lisztet, mandulát, kakaót, cukrot, és a sót. Morzsold össze a vajat a lisztes keverékkel, mixerrrel vagy kézzel. Add hozzá a tojást, vanilia...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűrémhez : - 3 dl tej, 1 cs puncs ízű pudingpor, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 ek málnaszörp A sütőt 220 °C - ra előmelegítjük, a gáztepsi széleit kivajazzuk, lisztezzük, aljába zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű