10 perces fánk
Hozzávalók : 1 tojás, 1 kis pohár tejföl ( 150 ml ), 3 ek. porcukor, kb. 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, ízlés szerint rum vagy rumaroma, fél citrom reszelt héja, olaj a sütéshez.
Elkészítés: a tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rumot vagy rumaromát, és reszelt citromhéjat. Kb.fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ugyanúgy sütjük mint a hagyományos fánkot.
Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, és finom fánk lesz belőle. 7 cm-es szaggatóval szaggatva 15 db fánk készült.
A tojásokat a cukorral verd addig, hogy sűrű, habos-krémes legyen-ez eltart pár percig. Majd add hozzá az olajat és a tejfölt, keverd egyneműre a keveréket. A sütőport, sót vegyí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot az olajjal elkeverjük. Ebbe tesszük a sót, cukrot, morzsolt élesztőt. Legvégül a lisztet. Összegyúrunk, és letakarva pihentetjük, fél órát. Nem fog kelni, majd sülésné...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű