Tészta
6 tojás fehérje
20 dkg cukor
25 dkg vágott dió
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
Krémhez
6 tojás sárgája
25 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj
pár csepp rumaroma
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A diót, a kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habbal összedolgozzunk. Legyünk óvatosak, hogy ne törjön a hab. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk és gőz fölött besűrűsödésig melegítjük. Mikor elkezd krémesedni, hozzákeverjük a kakaóport is és még egy percig gőz fölött főzzük. A krémet kihűtjük, a vajat és a rumaromát hozzákeverjük. A tésztát megkenjük a krémmel. Ha szeretnénk még díszesebbé tenni, olvasszunk fel kevés étcsokoládét és csorgassuk a krém tetejére. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeletelhetjük.
Elkészítés Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára va...
Elkészítési idő:A kókuszzsírt kikeverem a fruktózzal és a tojással. Hozzáadom a kókuszreszeléket és a zabpelyhet. Nem áll össze úgy, mint egy lisztes tészta, ez nem baj. Hagyom egy kicsit állni, a...
Elkészítési idő:A hozzávalókból tésztát gyurunk 2 cipóra osztjuk. Az egyik lehet kisebb, abból lesz a rács.Elkészitjük a túrós tölteléket, A sütőpapirral bélelt tepsibe beletesszük az elnyujtott l...
Elkészítési idő: