Hozzávalók pl. A Citromos szeletre 30x40cm gáztepsi nagyságú süteményre elegendő:
40 dkg átszitált porcukor, 2 ek olvasztott zsíros margarin /nálunk Szlovákiában Cera/,
5-6 ek forró víz, pár csepp citromaróma.
A vízen kívül bele készítek mindent egy tálba, mixerrel kevertetem s kanalanként adom hozzá a forró vizet hogy lássam milyen a máz állaga, ne legyen sem híg, sem túl sűrü.
Kevertetem 3-4 percig és már kenem is a sütire. Azt tudjátok biztosan, hogy ha cukormázat
használunk akkor nem kenjük a süti, torta tetejét krémmel, egyenesen a süteményre megy a máz.
26 cm torta cukormáz, 20 dkg átszitált porcukor, 1 ek olvasztott zsíros margarin, 3-4 ek forró víz.
A puncsosat is ugyan így csinálom, csak a citrom aroma haroma helyett pár csepp puncs aromát teszek és egy pici piros ételszínezőt.
–
1. Tegyük a cukrot, a csokit, a vajat egy hőálló edénybe. 2. Az edényt tegyük forrásban levő víz fölé, s kavargassuk a tartalmát, amíg egynemű nem lesz. 3. Vegyük le a tűzr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz őszibarackot mossuk meg és vágjuk apró kockákra, az áfonyát is mossuk meg, majd csepegtessük le róla a vizet. Készítsünk elő 4 nagyobb poharat. Rakjuk bele rétege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat xilittel, olajjal habverövel felverem. Majd hozzá adom a vanília aromát, örölt mandulát, zabpelyhet , sütöport majd óvatosan csomó mentesre keverem. A masszát sütöpapír...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű