Hozzávalók pl. A Citromos szeletre 30x40cm gáztepsi nagyságú süteményre elegendő:
40 dkg átszitált porcukor, 2 ek olvasztott zsíros margarin /nálunk Szlovákiában Cera/,
5-6 ek forró víz, pár csepp citromaróma.
A vízen kívül bele készítek mindent egy tálba, mixerrel kevertetem s kanalanként adom hozzá a forró vizet hogy lássam milyen a máz állaga, ne legyen sem híg, sem túl sűrü.
Kevertetem 3-4 percig és már kenem is a sütire. Azt tudjátok biztosan, hogy ha cukormázat
használunk akkor nem kenjük a süti, torta tetejét krémmel, egyenesen a süteményre megy a máz.
26 cm torta cukormáz, 20 dkg átszitált porcukor, 1 ek olvasztott zsíros margarin, 3-4 ek forró víz.
A puncsosat is ugyan így csinálom, csak a citrom aroma haroma helyett pár csepp puncs aromát teszek és egy pici piros ételszínezőt.
–
A hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ha szükséges a gyúrás során,mert túl ragadós a tészta, közben finoman, kevés kókuszliszttel még megszórhatjuk és gyúrjuk. A tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű26 cm-es kapcsos kerek tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét a rumaromával összekeverjük, majd a babapiskótákat megmártogatjuk benne. A forma alját kirakjuk babapiskótával úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű